Ενημέρωση: Σε 2:00.24 τερμάτισε τελικά ο Eliud Kipchoge

Το Σάββατο 6 Μαίου στην επίπεδη πίστα της Monza περιφέρειας 2,4χλμ, στις 5:45 τοπική ώρα (6:45 Ελλάδος) το πρωί, 3 κορυφαίοι δρομείς, οι Eliud Kipchoge, Lelisa Desisa, Zersenay Tadese θα προσπαθήσουν να τρέξουν 17,5 στροφές καλύπτοντας απόσταση Μαραθωνίου σε κάτω από 2 ώρες.

Όλα βέβαια έχουν σχεδιαστεί ιδανικά. Γραμμή επακριβώς για να μη χαθεί μέτρο, συνεχής παρουσία από 2 τριάδες λαγών (απο 30 διαθέσιμους, μεταξύ αυτών ο Lagat) που θα εναλλάσσονται κάθε στροφή σχηματίζοντας τόξο οι 3 που -από πίσω- θα τοποθετούνται μπρος. Οι 18 θα ειναι ξεχωριστοί για την κεφαλή, για κάθε στροφή.

Θα υπάρχει συνεχής πληροφόρηση ρυθμού και στόχου από ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά και συνεχής παροχή υγρών σε 17 μπουκαλάκια 60-100ml, ορισμένα από αυτά με ειδικά μειγματα.

Φυσικά η επίδοση εάν συμβεί δεν θα αναγνωριστεί ως παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά αυτό που επιδιώκεται είναι για 1η ναα ολοκληρωθεί Μαραθώνια απόσταση κάτω από τις 2 ώρες, κάτι για το οπόιο γίνονται πολλές έρευνες και προσπάθειες και φυσικά απασχολεί και σε επίπεδο marketing ιδιαίτερα.
Το συγκεκριμένο εγχείρημα θα είναι το breaking2 της Nike.

Σε κανονικά αγώνα το στόχο αυτό χωρίζουν ακόμα περίπου 3 λεπτά πάντως.
Ο μέσος όρος ρυθμού που απαιτείται είναι λίγο κάτω από 2’51″/χλμ

Προηγούμενο άρθροDoha: Ξεκίνημα στα ύψη η Στεφανίδη, τεράστια βολή ο Roehler, φοβερό στηπλ με παγκ.νεανίδων
Επόμενο άρθροΦεστιβάλ ρίψεων "Μ.Μανωλόπουλος" (Τρίπολη)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ