Η γιορτή του ύψους έγινε… μούσκεμα στο Έμπερσταντ. Στο παραδοσιακό μίτινγκ της γερμανικής πόλης τόσο οι 1.700 θεατές όσο και οι άλτες είχαν μεγάλα κέφια, αλλά η καταιγίδα τους χάλασε τα πλάνα.
Στον αγώνα, που έμοιαζε πολύ με τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, έδωσε το παρών και ο Κώστας Μπανιώτης. Ο άλτης από την Κομοτηνή πέρασε τα 2,24 μ., ενώ δεν τα κατάφερε στα 2,27 μ. και πήρε την έβδομη θέση.
Η βροχή κάποια στιγμή δυνάμωσε τόσο που το μίτινγκ διακόπηκε και έσπευσαν οι… πρώτες βοήθειες προκειμένου να αδειάσει από τα νερά ο αγωνιστικός χώρος. Νικητής, όπως αναμενόταν ήταν ο Bohdan Bondarenko, ο παγκόσμιος πρωταθλητής που πέρασε τα 2,30 μέτρα. Μάλιστα την ώρα που οι άλτες επιχειρούσαν σε αυτό το ύψος είχε ξεσπάσει ξανά η καταιγίδα, αλλά οι αθλητές αρνήθηκαν να σταματήσουν τις προσπάθειες και να περιμένουν.
Στη συνέχεια βέβαια επικράτησε η σύνεση, αφού ο Bondarenko δεν προχώρησε ψηλότερα, καθώς ήταν πολύ επικίνδυνο εξαιτίας των συνθηκών.
Αποτελέσματα ανδρών:
1 Bondarenko, Bohdan (UKR) 2,30
2 Tsyplakov, Daniil (RUS) 2,27
3 Protsenko, Andriy (UKR) 2,27
3 Ukhov, Ivan (RUS) 2,27
5 Grabarz, Robert (GBR) 2,27
6 Drouin, Derek (CAN) 2,24
7 Baniotis, Konstandinos (GRE) 2,24
8 Chesani, Silvano (ITA) 2,24
9 Ingraham, Randy (BAH) 2,20
Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν ο Thraenhardt πoυ έχει τα ρεκόρ Γερμανίας στο ύψος (2,37μ – και 2,42μ στον κλειστό) σε ηλικία 56 ετών έκανε 1,90μ.
Την Κυριακή γίνεται το αγώνισμα των γυναικών, με την Scholina να ξεχωρίζει.