Υστερα από την αποκάλυψη του ενδεχόμενου η adidas να αποχωρήσει από επίσημος χορηγός της IAAF (δείτε->εδώ) λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ στη Ρωσία, η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, φέρεται έτοιμη να προσφέρει αυτή τη θέση στην αμερικανική NIKE που σαφώς μοιάζει να είναι μια καλή λύση-απάντηση στο κενό που ίσως προκύψει.

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν όντως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο άμεσα ή απλώς πρόκειται για μια έξυπνη αμυντική κίνηση –σε επίπεδο εντυπώσεων– της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Σε ότι αφορά τα.. διαδικαστικά, ουδείς επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τη φημολογία καθώς η adidas με μια κομψή ανακοίνωση απλώς ανέφερε ότι βρίσκεται κοντά και συνεργάζεται με την παγκόσμια ομοσπονδία στα θέματα μεταρρυθμίσεων και στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, όμως όλα δείχνουν ότι γερμανική εταιρία αθλητικών ειδών θα αποχωρήσει.

Οι κατέχοντες τα δρώμενα της IAAF υποστηρίζουν ότι εάν φύγει η Adidas δεν θα υπάρξει μεγάλο οικονομικό πλήγμα στην παγκόσμια ομοσπονδία στίβου διότι υπάρχει η ομπρέλα της ιαπωνικής εταιρίας αθλητικού μάρκετινγκ (Dentsu) που ουσιαστικά λειτούργησε σαν «μεσάζοντας» μεταξύ IAAF-Adidas και απορροφά τους κραδασμούς.

Από την άλλη πλευρά όμως, αρκετά διεθνή ΜΜΕ –κυρίως βρετανικά – έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τελικά κοστίζει πολλά η αποχώρηση της adidas και αν επέλθει «διαζύγιο» τα ποσά που θα χαθούν είναι πολύ μεγάλα.

Η συμφωνία της IAAF με την Adidas χρονολογείται από το 2008 και έχει τυπική διάρκεια μέχρι το 2019.
Με βάση τις πληροφορίες που υπήρχαν όταν κλείστηκε η συμφωνία για το παραπάνω διάστημα το ποσό της χορηγίας θα ανέρχονταν στα 33 εκατ. δολάρια.
Υπολογίζεται πως αν ο γερμανικός κολοσσός φύγει, το κόστος για την τριετία που απομένει θα ξεπεράσει τα 30 εκ. δολάρια.
Τον περασμένο Αύγουστο η IAAF είχε ανακοινώσει πως τα προβλεπόμενα έσοδα για το 2015 ήταν 42,8 εκ. δολάρια και για το 2016 που είναι ολυμπιακή χρονιά το συγκεκριμένο ποσό θα έφτανε τα 81,9 εκατ. δολάρια.

Τώρα για το εάν υπάρχει …άμυνα σε αυτή τη ζημιά που πάει να γίνει, στον παγκόσμιο στίβο μοιάζει σίγουρο ότι η διοίκηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας σύντομα θα είναι σε θέση να απαντήσει με έργα!

Να σημειωθεί ότι η Nike είχε συμβόλαιο με τον Seb Coe πριν την εκλογή του. Είναι η επίσημη χορηγός μεταξύ άλλων των ΗΠΑ, της Γερμανίας (που είχε παλαιότερα τη ¨δική της” Adidas) αλλά και της …πέτρας του σκανδάλου Ρωσίας.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • nike
Προηγούμενο άρθροΜέχρι και Τόκυο βλέπει ο Bolt – Το timing της αποχώρησης
Επόμενο άρθροΕργα και ημέρες του Βαλερί Μπρούμελ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ