Ένας ακόμα αγώνας επί κοντώ για τη γαλλική σειράς Perche elite tour, έγινε το Σάββατο 8/2 στο Rouen.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Αμερικανός -παγκόσμιος πρωταθλητής πέρυσι- Sam Kendricks.
Πέρασε όλα τα ύψη μέχρι και τα 5,86μ. με την πρώτη προσπάθεια και όντας πλέον νικητής, έβαλε τον πήχυ στα 6,01μ. Εκεί τα κατάφερε με την τρίτη του προσπάθεια, για να γίνει ο 12ος που “γράφει” 6μ. στον κλειστό στίβο.

Ο Kendricks βελτίωσε κατά πολύ το ατομικό του των 5,93μ., έκανε ρεκόρ Αμερικής, ενώ είναι λίγο περίπλοκο τι ισχύει για το ρεκόρ ΗΠΑ. Από τη μια ο Hartwig έχει 6,02μ. από το 2002, όμως δεν είναι αναγνωρισμένο ως εθνικό ρεκόρ, το οπoίο ήταν πάντως του ίδιου με 6,00μ.
Από την άλλη τυπικά για τις ΗΠΑ το παίρνει λόγω υπηκοότητας (στο μάλλον περίεργο σχετικό καθεστώς των ΗΠΑ) ο Duplantis που πριν λίγο πέτυχε το μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ (->εδώ)

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Kendricks έκανε ανάρτηση μια πανηγυρική φώτο του Duplantis (-> εδώ)

Ο προηγούμενος κάτοχος, Renaud Lavillenie, έβαλε πρώτο ύψος στα 5,64μ. όπου απέτυχε. 
Τα 5,80μ. πέρασαν ο Harry Coppell (Μ.Βρετανία) και ο Cole Walsh (ΗΠΑ), ενώ στην 4η θέση με 5,74μ. ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης Thiago Braz με τον αδερφό του Lavillenie, Valentin.

Εκτός κλειστού η Κυριακοπούλου

Στο αγώνισμα των γυναικών τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τη Νικόλ Κυριακοπούλου, που δεν πέρασε το ύψος όπου ξεκίνησε, τα 4,44μ. Ήταν ο πρώτος της αγώνας για το 2020 αλλά τελικά και τελευταίος καθώς και με το παγκόσμιο κλειστού να μην υφίσταται πλέον προτίμησε να μη συνεχίσει.

” Ένας τραυματισμός που τελικά δεν με είχε αφήσει εντελώς, ήταν η αιτία αφενός να μην αγωνιστώ έτσι όπως θα ήθελα, αλλά και να αποσύρω τη συμμετοχή μου από τους υπόλοιπους αγώνες του κλειστού στίβου ” έκανε σχετική ανάρτηση

Το αγώνισμα κέρδισε η Holly Bradshaw (Μ.Βρετανία) που πέρασε τα 4,63μ. με την πρώτη, ενώ το ίδιο ύψος πέρασε, με την τρίτηκάνοντας ατομικό ρεκόρ η Robeilys Peinado (Βενεζουέλα) όμως δεν τα κατάφερε καμια τους στα 4,71μ. Στα 4,54μ. ήταν η Guillon, ενώ χαμηλά με 4,44μ. έμειναν Newman και Bengtsson.

Προηγούμενο άρθροBrazier και Morris σε κέφια στη Νέα Υόρκη
Επόμενο άρθροΓια τους λάτρεις του Αθλητισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ