Είχε, δυστυχώς, αρκετό χρόνο για να σκεφτεί τα βήματα που θα έκανε στον ανοιχτό στίβο. Ο τραυματισμός που τον κράτησε εκτός αγώνων το χειμώνα, έδωσε στον Μιχάλη Σταματόγιαννη αυτή την πολυτέλεια. Αλλά ο σφαιροβόλος έχει μπει… φουριόζος στη σεζόν, για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Και τα πρώτα βήματα- που τόσο πολύ σκέφτηκε- είναι καθαρά «ευρωπαϊκά».

Στην πρεμιέρα του, στα «Τοφάλεια», απαλλάχθηκε από το άγχος επίτευξης του ορίου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η συνέχεια θα είναι στον ίδιο ρυθμό. Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο συλλόγων.

Με το 20,06 μ. της Πάτρας στις «αποσκευές» του, ο Σταματόγιαννης αναχώρησε την Πέμπτη για την Πορτογαλία. Εκεί ο ρίπτης που γυμνάζεται με τον Πέτρο Ακριβάκη θα πάρει μέρος το σαββατοκύριακο στο ραντεβού των συλλόγων, στην πόλη Βίλα Ρεάλ ντε Σάντο Αντόνιο, εκπροσωπώντας τη βρετανική ομάδα στην οποία ανήκει, την Shaftesbury Barnet Harriers.

«Νομίζω πως είναι σε θέση να κυνηγήσει μεγαλύτερες βολές. Το σημαντικό είναι πως εξασφάλισε το όριο από την αρχή της σεζόν και τώρα μπορούμε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας δίχως άγχος», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Ακριβάκης στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ. Επιστρέφοντας από την Πορτογαλία, ο Σταματόγιαννης θα δώσει το παρών στα «Παπαφλέσσεια», στις 31 Μαΐου.

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο συλλόγων

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο συλλόγων είναι η διοργάνωση στην οποία κάποτε έδιναν το παρών ελληνικές ομάδες- μάλιστα στο μακρινό παρελθόν είχε αποτελέσει και έναν από τους λόγους που «τρώγονταν» Πανελλήνιος και Ολυμπιακός, με αφορμή το αν ο εκπρόσωπος έπρεπε να προκύπτει από το Διασυλλογικό ή το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Αυτά βέβαια πριν τα ελληνικά σωματεία- κυρίως τα δύο προαναφερόμενα- πληρώσουν τις ίδιες τους τις επιλογές και τις παράλογες σπατάλες, με αποτέλεσμα πλέον να αποτελούν φαντάσματα του παρελθόντος τους.

Βέβαια, για τους συλλόγους του εξωτερικού, το Ευρωπαϊκό κύπελλο συλλόγων εξακολουθεί να έχει νόημα. Για παράδειγμα, ανάμεσα στους αθλητές που θα δώσουν το παρών στην Πορτογαλία το σαββατοκύριακο είναι ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής των 400 μ. εμπόδια, Emir Bekric, η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια ανοιχτού και κλειστού στο μήκος Ivana Spanovic– η οποία μάλιστα θα τρέξει και στα 4Χ100 μ.- αλλά και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του κλειστού στα 400 μ., Pavel Maslak. Από τη διοργάνωση δεν θα λείπει ούτε η Ivet Lalova, η Βουλγάρα σπρίντερ που ήδη φέτος έχει πετύχει 11.10 φέτος.

Προηγούμενο άρθροO Βolt… πουλάει –Πιο εμπορικός αθλητής από τον Messi, τον Neymar και τον Djokovic
Επόμενο άρθρο«Πυροτεχνήματα» έριξε στο Πεκίνο ο Gatlin –Ακόμη πιο γρήγορος, έκανε 9.87 (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ