Την έβδομη θέση πήρε ο Κώστας Φιλιππίδης στο Diamond League του Γιουτζίν. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ πέρασε τα 5,51 μέτρα.

Ο Φιλιππίδης, στον τέταρτο αγώνα του για τη σεζόν, πέρασε τα 5,41 μ. με την πρώτη προσπάθεια, ήταν επιτυχημένο το δεύτερο άλμα του στα 5,51 μ., αλλά δεν τα κατάφερε στα 5,61 μέτρα.

Ο Renaud Lavillenie απέδειξε στο Γιουτζίν- για μία ακόμη φορά- γιατί είναι επικίνδυνος ακόμη κι όταν του μένει μόνο μία προσπάθεια. Δύο φορές βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά στο τέλος ο Γάλλος δεν κέρδισε απλά το αγώνισμα, αλλά σημείωσε και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης χρειάστηκε τρίτη προσπάθεια στα 5,71 μ. και 5,90 μ., αλλά δεν άφησε σε ησυχία τον Bjorn Otto, που έφτασε ως εκεί χωρίς τόσο καρδιοχτύπι. Ο Γερμανός είχε χάσει μία φορά τα 5,84 μ. και βλέποντας τον Raphael Holzdeppe και τον Lavillenie να τα καταφέρνουν με την πρώτη πήγε απευθείας στα 5,90 μ. όπου με το δεύτερο άλμα το πέρασε.

Με τους δύο τους να μοιράζονται πλέον την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και τον Holzdeppe εκτός μάχης, η μονομαχία συνεχίστηκε στα 5,95 μ., εκεί όπου ο Lavillenie τα κατάφερε και ο Otto είδε ξανά μπροστά του αυτό που ζει από τον περσινό χειμώνα. Στο τέλος ο Γάλλος έκανε προσπάθειες και στα 6 μ., χωρίς να τα καταφέρει.

Όσο για τους βαθμούς της «κούρσας» των Diamond League, ο Φιλιππίδης παραμένει στην πρώτη θέση- μαζί με τον Lavillenie– με τους 4 που πήρε από τη νίκη του στη Ντόχα.

Προηγούμενο άρθρο"Ζαχαριαδεια" (Θεσσαλονίκη, 1/6)
Επόμενο άρθροΚατάρ(α) του 2,40 μ.; Ο Μπαρσίμ ξέρει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ