Ιδανικό, έστω και αγχωτικό, ήταν το ξεκίνημα των προσπαθειών των Ελλήνων αθλητών στο Παγκόσμιο Ε/Ν. Η Γεωργία Στεφανίδη έκανε ποδαρικό με πρόκριση στον τελικό του επικοντώ που θα γίνει την Πέμπτη στις 6μμ (ξημερώματα Παρασκευής 4πμ ώρα Ελλάδος).

Η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη της προσπάθεια όλα τα ύψη μέχρι και τα 4,00μ, κάτι που χρειάστηκε για να πάρει την πρόκριση, αφού τα 4,10μ όπου δεν τα κατάφερε τα πέρασαν τελικά 11 αθλήτριες. Έτσι για τον τελικό πέρασε και η Στεφανίδη μαζί με 2 ακόμη αθλήτριες που επίσης δεν είχαν χάσει προηγουμένως κάποια προσπάθεια.
Με τα 4,00μ η Στεφανίδη βελτίωσε και το φετινό ρεκόρ της στον ανοικτό στίβο (στον κλειστό είχε κάνει 4,12μ.)

Το αγωιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα σύνθετα αγωνισματα. Στο 7θλο μάλιστα η 17χρονη Morgan Lake, το νέο αίμα της Μ.Βρετανίας -κι ενώ η Ennis πρόσφατα έγινε μητέρα- πέρασε τα 1,94μ στο ύψος (με το 1,96μ να είναι η καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί ποτέ στην κατηγορία κορασίδων στο ύψος!)
Πριν, στο πρώτο αγώνισμα, τα 100μ εμπόδια, η Nadine Visser από την Ολλανδία έτρεξε σε 13.24 σημειωνοντας και αυτή μια σπουδαία επίδοση.

Στα προκριματικά των 100μ ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Trayvon Bromell έτρεξε σε 10.13 -με μάλλον τυχερή εκκίνηση 0.115- ενώ ο Kendal Williams έκανε ατομικό ρεκόρ με 10.23 και το δίδυμο των Αμερικανών φαίνεται πως δύσκολα θα απειληθεί από τους Τζαμαικανούς ή τον Ιάπωνα Yoshihide Kiryu.

Στο απογευματινό πρόγραμμα (ξημερώματα Ελλάδος) η Ηλιάνα Κοροσίδου ρίχνει τελευταία στο 1ο προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας όπου το όριο για τον τελικό -που γίνεται την επόμενη μέρα- είναι στα 59.50. Η Κοροσίδου είναι η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ -που βελτιώνει συνεχώς- με 65,34μ κι έχει την 3η επίδοση στο αγώνισμα.

Στο φινάλε της 1ης ημέρας, στα 10.000μ αγωνίζεται ο Μάρκος Γκούρλιας με ρεκόρ 31.09.90. Στο αγώνισμα φυσικά τον πρώτο λόγο έχουν οι Αφρικανοί δρομείς.

Πιο πριν, στις προκριματικές σειρές των 100μ οι Κύπριες Σκεύη Ανδρέου και Ολιβια Φωτοπούλου θα προσπαθήσουν να βρεθούν στην τριάδα της σειράς τους ή στους 3 ταχύτερους χρόνους από τις 7 σειρές για να περάσουν στις αυριανές ημιτελικές σειρές. Η Φιλιππα Φωτοπούλου στο μήκος με ρεκόρ 6,21μ, θα επιχειρήσει να φτάσει το όριο των 6,30μ ή να είναι στη 12αδα για τον αυριανό τελικό.

Πρόγραμμα/αποτελέσματα και πληροφορίες:
http://www.stivoz.gr/?p=28816

Προηγούμενο άρθροΤερματικός σταθμός: Θήβα
Επόμενο άρθροEugene: Τελικό η Κοροσίδου, στο ρεκόρ του ο Γκούρλιας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ