Από τα πλέον “ισχυρά” αγωνίσματα της Κύπρου είναι το άλμα σε ύψος και φέτος φαίνεται να είναι ξανά ετοιμοπόλεμη και η παλιά μαζί με τη νέα φουρνιά αθλητών.

Η Ιταλία προτιμήθηκε από τη Ν.Αφρική για προετοιμασία για τους αθλητές του Δημήτρη Ευθυμίου, που επέστρεψαν Αθήνα. Ο Κυριάκος Ιωάννου δεν θα κάνει κλειστό στίβο, από την άλλη στο ευρωπαικό κλειστού στοχεύει ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

«Πέρασε πολύ δύσκολη διετία ο Κυριάκος. Τράβηξε πολλά, με εγχειρήσεις, αποκατάσταση, τραυματισμούς ξανά, πόνους. Στην Ανκόνα προπονήθηκε καλά, χωρίς προβλήματα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι, να μην του τύχει πάλι κάτι άσχημο.
Αν δούμε ότι, είναι εντάξει, ότι πάει καλά το πόδι του, ίσως να κατεβεί σε κάποιον αγώνα, σε ημερίδα ή μίτινγκ, για ν’ αρχίσει να μπαίνει σε ρυθμό. Δεν έχουμε κάτι προγραμματισμένο, πάντως. Δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε. Θα δούμε αναλόγως της κατάστασής του».

«Ο Βασίλης θα προσπαθήσει να πάει στη Γλασκώβη. Το όριο πρόκρισης είναι 2,26 μέτρα και θα το κυνηγήσει, με αγώνες στον κλειστό στίβο. Σχεδιάζουμε συμμετοχή σε κάποιο μίτινγκ κλειστού στίβου για να μπει ο Βασίλης σε τροχιά ψηλών πτήσεων σιγά-σιγά».

Στην Αθήνα κάνει προετοιμασία ο Δημήτρης Χονδροκούκης, που γυμνάζεται με τον πατέρα του, Κυριάκο, και θέλει να αφήσει στο παρελθόν τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζει ακόμα από το 2012. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάποιο αγώνα προγραμματισμένο, καθώς η φετινή του παρουσία στους αγώνες είναι αμφίβολη.

Στην Κύπρο, στο γκρουπ της Αγνής Χαραλάμπους έχει ενταχθεί η Λεοντία Καλλένου, που επανέρχεται και θα κάνει κλειστό, ενώ η Δέσποινα Χαραλάμπους έχει στόχο το Ευρωπαικό Νεανίδων.
Η Αγνή που προέρχεται από τον ΓΣΕ της Αμμοχώστου έχει βάση στη Λάρνακα στο ΓΣΖ αλλά πηγαινοέρχεται στο ΓΣΠ στη Λευκωσία, όπου η Λεοντία μένει και κάνει μάστερ αλλά και η Δέσποινα σπουδάζει εκεί.

«Η Λεοντία πέρασε δυσκολίες για δύο χρόνια, με τους τραυματισμούς της, αλλά πλέον κάνει προσπάθεια επιστροφής για να φτάσει στο επίπεδο που ήταν πριν από τις ατυχίες της. Ο κλειστός στίβος είναι μέσον για να ξαναμπεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς η Λεοντία, να ζεσταθεί και να βοηθηθεί, ενόψει της θερινής σεζόν».

«Η Δέσποινα θα μπει κλειστό, στόχος της ωστόσο είναι το Πανευρωπαϊκό Κ20 που έχει όριο τα 1.79μ και έχει ρεκόρ 1.78.
Τα μέλη του γκρουπ θα ξεκινήσουν αγωνιστικά σε αγώνες κλειστού στίβου, με πρώτο το μήτινγκ στο Lee Valley athletic centre (26-27/1) ενώ θα προσπαθήσουν να βρουν και άλλους αγώνες κλειστού στίβου στο εξωτερικό».

Για την Κύπρο βέβαια υπάρχουν και άλλοι νεαροί ανερχόμενοι αθλητές-τριες.
Πολύ καλά στοιχεία έδειξαν πέρυσι ο Κυριάκος Παμπακά που περνάει πια στην κατηγορία Ε/Ν και η Στυλιάνα Ιωαννίδου που τώρα μπαίνει στην κατηγορία Π/Κ, αμφότεροι γυμνάζονται στη Λεμεσό
με τον κ.Γιώργο Αποστολίδη.

Προηγούμενο άρθροΣούπερ Lasitskene και Mahuchikh στο Μινσκ (βίντεο)
Επόμενο άρθροΓιατί πήγα Αμερική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ