Ο Παρολυμπιονίκης Oscar Pistorius σε αγώνες στην Pretoria, έτρεξε τα 400μ σε -ατομικό ρεκορ- 45″61. Το Β΄οριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα 2011 αλλά και τους Ο.Α.2012 είναι τα 45″70 (και 45″25 το Α’).
Στον “BladeRunner” αρχικά δεν είχε επιτραπεί απο την IAAF η συμμετοχή στις διοργανώσεις, καθώς τα προσθετικά μέλη φέρονταν να έδιναν πλεονέκτημα. Μετά όμως ο Pistorius πήγε το θέμα στο “Court of Arbitration for Sport” απ όπου δόθηκε έγκριση δικαιώματος συμμετοχής. Έτσι πιθανότατα θα γίνει ο 1ος αθλητής παρολυμπιακών που θα αγωνιστεί σε τέτοια μεγάλη διοργάνωση.
Βέβαια με το όριο Β’ δεν είναι ακόμα εξασφαλισμένος, καθώς κάποιος απο τους Willie de Beer και Jacques de Swardt που τους κέρδισε στον αγώνα, ο Ofentse Mogawane που έχει ρεκορ 45″11, και ίσως και κάποιος εμποδιστής, να κάνει καλύτερη επίδοση και να επιλεγεί να μπει ομάδα αφού ένας μόνο αθλητής με Β’ όριο δικαιούται συμμετοχής.
Επίσης υπάρχει και η προοπτική της 4χ400, που θα εχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Το θέμα της συμμετοχής του ούτως ή άλλως παραμένει αμφιλεγόμενο κι αναμένονται αρκετές συζητήσεις και αντιδράσεις ακόμα…

Προηγούμενο άρθρο«Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το όνομά μου»
Επόμενο άρθροΌρια για λίγους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ