Έξι μήνες από τη στιγμή που ενημερώθηκε για τα άσχημα νέα του θετικού του δείγματος, ο Κώστας Μπανιώτης μπορεί να επιστρέψει στους αγώνες. Η υπόθεσης του ακόμη δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά προσωρινά διακόπτεται η διαθεσιμότητα στην οποία είχε τεθεί από τη στιγμή που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του δείγματός του.

Αυτό ανακοίνωσε το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, που συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη για το θέμα του πρωταθλητή του ύψους.

“Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ σε συνεννόηση με την IAAF, αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της διαθεσιμότητας του αθλητή Κώστα Μπανιώτη έως ότου η υπόθεση του τελεσιδικήσει στο Doping Review board της IAAF.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη ο αθλητής είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

Ο Μπανιώτης είχε βρεθεί θετικός σε διουρητική ουσία (της κατηγορίας των διεγερτικών), σε αιφνίδιο έλεγχο που είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο. Ο ΣΕΓΑΣ έχει αναγνωρίσει στην υπόθεση ειδικές συνθήκες, ενώ ακόμη περιμένει την απόφαση της IAAF για το αν και εκείνη με τη σειρά της αναγνωρίζει ειδικές συνθήκες. Αν αυτό συμβεί, τότε ο αθλητής είτε θα αθωωθεί είτε θα του επιβληθεί ελάχιστη ποινή.

Το σύστημα της προσωρινής διακοπής της διαθεσιμότητας φαίνεται πως ειναι η νέα… τάση στις υποθέσεις ντόπινγκ, ίσως για να προστατευθεί η IAAF απο τυχόν προσφυγές αθλητών στα δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη, σε περίπτωση που η διαθεσιμότητα του αθλητή κρατήσει τελικά περισσότερο απο την ποινή που θα του επιβληθεί- σε περιπτώσεις που καθυστερεί η απόφαση- ή βέβαια αν ο αθλητής αθωωθεί.

Μόλις πριν απο λίγες ημέρες αποφασίστηκε κατι τέτοιο για πρώτη φορά στο εξωτερικό. Ήταν στην υπόθεση του Asafa Powell και της Sherone Simpson. Οι δυο Τζαμαικανοί έχουν κάνει έφεση κατά της ποινής τους στο CAS και τους επέτρεψαν να επανέλθουν στους αγώνες πριν αυτή εκδικαστεί.

Προηγούμενο άρθρο«Καινούριο» χέρι, καινούρια κοντάρια για την Κυριακοπούλου –Εξοπλίστηκε από την Rogowska (photos)
Επόμενο άρθροΟ Φιλιππίδης 5,40 μ. στο Μόναχο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ