Η φετινή ήταν από της χρονιές που έδειχνε ότι τα μέλη της ΕΠΥΑ δεν θα χρειαζόταν να…ζοριστούν αρκετά για να καταλήξουν στην τελική επιλογή της συγκρότησης της ομάδας, που θα αγωνιζόταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νταεγού. Τα κουκιά ήταν μετρημένα σε τέτοιο βαθμό που το μόνο που απέμενε ήταν οι τελικές εισηγήσεις.
Στην περίπτωση της Σοφίας Υφαντίδου όμως, φάνηκε ότι όχι μόνο τα κουκιά δεν μετρήθηκαν σωστά, αλλά ούτε το σπασμένο τηλέφωνο δεν λειτούργησε όπως έπρεπε.

Η συμμετοχή της αθλήτριας στη διοργάνωση, λίγο πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, έγινε μπαλάκι μεταξύ του προπονητή της, του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή και του εθνικού προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλου. Κυρίως γιατί αρχικώς η ίδια και ο προπονητής της Κυριάκος Μηνάς, πήραν τη διαβεβαίωση ότι θα αγωνιστεί στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν, αρκεί να πιστοποιούσε ο προπονητής ότι είναι σε καλή κατάσταση. Ολα αυτά την Παρασκευή γιατί το βράδυ του Σαββάτου το σκηνικό άλλαξε. Δίχως ουσιαστική αιτιολογία ο προπονητής ενημερώθηκε ότι η αθλήτρια μένει εκτός ομάδας και αντ’ αυτού ότι θα ήταν σκόπιμο να πάει να κάνει έναν αγώνα στο εξωτερικό για να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η Υφαντίδου έχει το όριο του ΣΕΓΑΣ για το Παγκόσμιο από την περσινή σεζόν (έτσι και αλλιώς στα σύνθετα το όριο ισχύει από την περσινή χρονιά), ενώ στη μέση της σεζόν αντιμετώπισε τραυματισμούς που δεν της επέτρεψαν να κάνει έναν αγώνα που θα επιβεβαίωνε τους 6.000 βαθμούς. Κι όλα αυτά, γιατί προφανώς η οικονομική κρίση, δεν επιτρέπει στο ΣΕΓΑΣ να…προσθέσει στην λίστα των αθλητών ένα ακόμη άτομο – το οποίο όμως πληρεί τις προϋποθέσεις- , τη στιγμή που η ομάδα είναι ολιγομελής και μάλιστα ένα από τα μέλη που έτσι και αλλιώς είχε το όριο, αποφάσισε – για δικούς του λόγους – να μην ταξιδέψει στην Κορέα.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή μας έδωσαν την εικόνα ότι θα είμαι στην ομάδα. Είχα ξεκινήσει καλά τη χρονιά τόσο με το διασυλλογικό όσο και με τον αγώνα συνθέτων στην Ιταλία. Είχα αγωνιστεί πριν από το πανελλήνιο συνθέτων, στη Φιλοθέη και είχα πιεστεί για τα εμπόδια καθώς υπήρχε η πιθανότητα να με χρειαστεί η εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, αφού είχε τραυματιστεί η Πετσούδη. Στο Πανελλήνιο Συνθέτων στις αρχές Ιουνίου, όπου θα επιδίωκα και μια καλή επίδοση στο 7θλο, τραυματίστηκα στα εμπόδια. Προσπαθήσαμε για την αποθεραπεία μου, και μετά πλησίαζε ο αγώνας στο Τορούν. Εκεί είπαμε σε συνεννόηση με το ΣΕΓΑΣ να αγωνιστώ να βοηθήσω την εθνική ομάδα που ήμασταν Super League, απλά χωρίς να πιεστώ πολύ και ρισκάρουμε», δήλωσε στο www.stivoz.gr, η Υφαντίδου και συμπλήρωσε:
«Πριν το Ευρωπαϊκό συνθέτων μας ενημέρωσαν ότι ίσχυε το όριο. Μας ενημέρωσαν ότι δεν χρειαζόταν να συμμετάσχω σε μίτινγκ στο εξωτερικό. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μου ζήτησαν να κάνω 100 μ. εμπ. και πιθανόν και κάποιο ακόμα αγώνισμα, όχι ακοντισμό που είναι το καλό μου αγώνισμα και δεν χρειαζόταν, ούτε μήκος που συνέπιπτε με το εμπόδια. Μετά το 13.80 στο Πρωτάθλημα μας είπαν ότι ότι δεν χρειαζόταν να μπω και σε άλλο αγώνισμα και πως η απόφαση θα ήταν δική μας. Μάλιστα μας έδωσαν την επιλογή της συμμετοχής στο Παγκόσμιο ή εάν θέλαμε σε κάποιο μίτινγκ στην Ευρώπη, ώστε να διεκδικήσω το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Δεδομένου του ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα τραυματισμού και ότι είχα ήδη επιστρέψει σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα και έχοντας την πεποίθηση ότι αγωνιζόμενη με την εθνική ομάδα θα έβγαζα το καλύτερο δυνατό στη μεγάλη διοργάνωση -όπως και στη Βαρκελώνη – και χωρίς την πίεση του ρεκόρ, είπαμε πως θα αγωνιστώ στην Κορέα.
Το ίδιο βράδυ όμως κατά την επιστροφή μας, μας ενημέρωσαν ότι καλύτερα θα ήταν να πάω σε μίτινγκ στο εξωτερικό και πως δεν θα είμαι στην ομάδα, και επίσης ότι …δεν είχα το όριο!».

Ενώ κατέληξε λέγοντας: «Είναι κρίμα, με τρέναραν τόσο καιρό και μου κόβουν τα φτερά. Θα βάλω βέβαια το κεφάλι κάτω και θα αποδείξω ότι ήταν λάθος το ότι δεν εντάχθηκα στην ομάδα».

Στην Κορέα θα ταξιδέψουν 12 αθλητές εκ των οποίων οι 11 έκαναν το όριο την περίοδο του ανοιχτού, ενώ ο Κώστας Μπανιώτης είναι ο μοναδικός από τους αθλητές που θα ταξιδέψει με το όριο από τη χειμερινή περίοδο.

Προηγούμενο άρθροΗ 12μελής ομάδα για το παγκόσμιο
Επόμενο άρθροΈξι αθλητές στην Πανεπιστημιάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ