Δεν θέλει και πολύ για να ζεσταθεί αυτή η… ιπτάμενη μηχανή. Όπως αποδείχθηκε, ένας αγώνας ήταν αρκετός για «αναγνωριστικές» πτήσεις και στο δεύτερο ήρθε πάλι αυτό που ο Renaud Lavillenie τείνει να μετατρέψει από απίθανο σε… συχνό φαινόμενο. Ένα άλμα πάνω από τα 6 μέτρα.

Στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, ο Γάλλος παγκόσμιος ρέκορντμαν του επί κοντώ έβαλε και πάλι αυτό τον μαγικό αριθμό, το «6» μπροστά από την επίδοσή του. Στο μίτινγκ της πόλης Ρουέν- όπου στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Νικόλ Κυριακοπούλου με 4,67 μ.- ο Lavillenie μάγεψε και πάλι τον κόσμο.

Αφού πέρασε τα 5,86 μ., ζήτησε ο πήχης να πάει απευθείας στα 6 μ. γιατί δεν είχε ώρα για… παιχνίδια χαμηλότερα. Τα κατάφερε σημειώνοντας βέβαια την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, αλλά η πείνα του δεν κορέστηκε με αυτό. Αντίθετα, ζήτησε να ανέβει ο πήχης στα 6,10 μ., κάνοντας όσους παρακολουθούσαν το μίτινγκ να… κρατούν την αναπνοή τους μέχρι να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του.

Με τέτοιο ξεκίνημα στη σεζόν, ο Γάλλος αναμένεται να είναι ο κυρίαρχος του αγωνίσματος και αυτό το χειμώνα και- γιατί όχι άλλωστε- ενδεχομένως και να απειλήσει το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε μόλις πέρυσι, όταν εκθρόνισε τον Sergey Bubka. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς πριν ένα χρόνο, στην πόλη Ρουέν, ο Lavillenie είχε κερδίσει με 6,04 μ., προετοιμάζοντας το έδαφος για το απίθανο 6,15 μ. που ήρθε αργότερα, στις 25 Φεβρουαρίου, στο μίτινγκ του ίδιου του Bubka στο Ντόνετσκ.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησε σαν… Νικόλ –Πρεμιέρα με 4,67 μ. και 3η στον κόσμο

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε σαν… Νικόλ –Πρεμιέρα με 4,67 μ. και 3η στον κόσμο (video)
Επόμενο άρθροΠαγκόσμιο ρεκόρ στη Σφαιροβολία Εφήβων ο Bukowiecki με 22,38 μ. (Video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ