Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/3/2021) τα εγκαίνια της Ψηφιακής Έκθεσης στην είσοδο του κτιρίου της ΕΟΕ στο Χαλάνδρι. Η Ψηφιακή Έκθεση παρουσιάζει όλους τους σύγχρονους Έλληνες Ολυμπιονίκες καθώς και στιγμές από την Ολυμπιακή Φλόγα που είναι ένα από τα πιο ισχυρά σύμβολα του Ολυμπισμού.

Στην εκδήλωση που έγινε με την αυστηρή τήρηση όλων των πρωτοκόλλων υγείας και ελάχιστη παρουσία ατόμων, παρέστησαν ακόμα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΕ, η Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Δρ. Ξένια Αργειτάκη και οι Στέλιος Αγγελούδης, Αντώνης Νικολόπουλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης, το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, η Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Βούλα Κοζομπόλη, η Πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών Εύη Μωραϊτίδου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Olympic Broadcasting Services (OBS) Γιάννης Έξαρχος.

Ο Πρόεδρος Τόμας Μπαχ είπε: «Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να βρίσκομαι στην Αθήνα για πολλούς μάλιστα λόγους, πέρα από την φιλία που μας συνδέει. Το νέο καταστατικό της ΕΟΕ και οι εκλογές που γίνονται σήμερα στους αθλητές για την εκπροσώπηση στην Ολομέλεια, ο νέος φωτισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο αλλά και αυτή η ψηφιακή έκθεση που συνδέει το παρόν με το μέλλον απεικονίζουν το περιεχόμενο της Ατζέντας 2020. H ψηφιοποίηση, η βιωσιμότητα με δράσεις όπως ο νέος φωτισμός του Παναθηναϊκού Σταδίου και οι αθλητές που είναι στο επίκεντρο του Ολυμπιακού κινήματος αποτελούν όσα θέλουμε να εφαρμόσουμε στην Ατζέντα 2020+5.

Η Ελλάδα σήμερα έχει μία τριπλή πρωτιά, καθώς πέρα από την πρώτη χώρα που μπαίνει στο στάδιο στην Τελετή Έναρξης στους Ολυμπιακούς, είναι η πρώτη χώρα που επισκέπτομαι μετά την επανεκλογή μου και είναι η πρώτη χώρα που θα λάβει το Olympic Trophy, το βραβείο της ΔΟΕ που απεικονίζει το Olympic House στη Λωζάνη».

Η Βούλα Κοζομπόλη θα είναι η εκπρόσωπος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) στην ΕΟΕ αφού επικράτησε στις εκλογές που έγιναν βάσει του νέου καταστατικού της ΕΟΕ.

Thomas Bach

(φωτογραφίες και αποσπάσματα κειμένων από ΕΟΕ)

Προηγούμενο άρθροΕκλογές ΣΕΓΑΣ, 31/3/2021 : οι υποψήφιοι
Επόμενο άρθροFlash Newz 2021 Μάρτιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ