Αυτό που έχει καταφέρει δεν το πιστεύει κανείς. Η Barbora Spotakova έχει φτάσει στο σημείο να καταπλήξει ακόμη και τον Jan Zelezny, τον προπονητή της, που είναι πάντα αυστηρός κριτής. Γιατί ακόμη και ο θρύλος του ακοντισμού έχει μείνει άφωνος από την ταχύτητα με την οποία η Τσέχα έχει βρει τον εαυτό της έπειτα από τη μητρότητα.

Με τη γέννηση του γιου της η Spotakova από ρίπτρια έγινε… σπρίντερ. Ήδη στις 13 Σεπτεμβρίου- 113 ημέρες έπειτα από τον τοκετό- πήρε μέρος σε αγώνα και έστειλε το ακόντιο στα 62,33 μέτρα. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Μερικές εβδομάδες έπειτα από τη γέννηση του πρώτου της παιδιού η 32χρονη είχε ήδη αρχίσει να τρέχει στο δάσος. Δύο μήνες αργότερα, έπιασε ακόντιο στα χέρια της. «Συνειδητοποίησα πως είχα ξεχάσει πολλά. Αλλά ξαναβρήκα πολύ γρήγορα τη φόρμα μου», λέει η ίδια και προσθέτει πως ο Zelezny δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο γρήγορα το σώμα της αθλήτριας επανήλθε. Όπως λέει χαρακτηριστικά, ήταν σαν να επέστρεφε από ένα μικροτραυματισμό και όχι από την πολύμηνη αποχή της εγκυμοσύνης και του τοκετού.

Βέβαια υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα ακόμη για την… σπρίντερ ακοντίστρια. Ο προγραμματισμός της ημέρας, με τις υποχρεώσεις της μητρότητας και των προπονήσεων. «Μερικές φορές μου φαίνεται ακόμη σαν να έχει μόλις 12 ώρες η ημέρα!», λέει η ίδια αστειευόμενη.

Προηγούμενο άρθροΕπτά τα θετικά δείγματα από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα
Επόμενο άρθροΟ ΣΕΓΑΣ… σπουδάζει τους αθλητές του – Συνεργασία με τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ