Για 2η φορά και με επιτυχία διεξήχθη στη Βάρη το διεθνές meeting σπριντ “Δρόμεια” που ανήκει στην κατηγρία Ε στην αξιολόγηση της IAAF.

-> Αποτελέσματα

Οι αγώνες ξεκίνησαν, μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, με τα αγωνίσματα των υψηλών εμποδίων.
Εκεί ξεχώρισε ο Κώστας Δουβαλίδης, που τερμάισε σε 13.41, με τον άνεμο όμως +2,2. Ο Δουβαλίδης έχει τρέξει φέτος 13.46 (που ήταν και το όριο για το παγκόσμιο) στο Minsk.

Η Ραφαελα Σπανουδάκη ήταν η νικήτρια στη γρήγορη κούρσα στα 100μ., με επίδοση 11.21, καλύτερη κι από το ατομικό της των 11.27, και του ορίου των 11.24 για Doha), με τον άνεμοόμως να είναι αρκετά πάνω από το αποδεκτό, στα +3,4μ/”.

Ελάχιστα μετά τη Σπανουδάκη τερμάτισαν 2 αθλήτριες της Κύπρου, σε 11.23 η Ραμόνα Παπαιωάννου και 11.24 η Ολίβια Φωτοπούλου.
Η δίδυμη αδερφή της, Φιλίππα, κέρδισε την επόμενη σειρά, όμως είχε άσχημη πτώση στον τερματισμό και ανησύχησε για λίγη ώρα τον κόσμο.
Από τις ξεχωριστές στιγμές του αγώνα η αδερφή της έσπευσε άμεσα να τη βοηθήσει και πολλες συναθλήτριές της, η Ρ. Παπαιωάννου και ο προπονητής τους Α. Γιαννουλάκης

Η Ραμόνα Παπαιωάννου ήταν εντυπωσιακή στα 200μ., τερμάτισε σε 22.99, με τον άνεμο οριακά, στα +2,1, να της στερεί το όριο για το παγκόσμιο. Το ατομικό της Παπαιωάννου στα 200μ. είναι 23.10.

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς που πλέον έχει ανέβει και στα 400μ. έτρεξε το 200αρι σε 21.15 (με άνεμο εντός ορίων, +1,9μ/”) ενώ ο Κύπρις Ανδρέας Χατζηθεωρή έκανε 21.31 και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης 21.37.

Στα 400μ. με εμπόδια ο Πέτρος Κυριακίδης είχε την πρωτοπορία όμως είχε πτώση στο τελευταίο εμπόδιο. Ο Κώστας Νάκος που τον καταδίωκε, τερμάτισε πρώτος σε 51.05 -καλύτερη επίδοση φέτος στην Ελλάδα- και ο Κύπριος Τάσος Βασιλείου 53.32 και μετά έσπευσαν όπως και οι υπόλοιποι αθλητές στον Κυριακίδη που αρχικά φάνηκε πως δεν έχει κάτι σοβαρό, όμως πιθανόν τελικά να χρειαστεί επέμβαση στο χέρι.

Στις γυναίκες έτρεξαν μόνο δύο αθλήτριες, με την Άννα Κιάφα να κάνει 59.75.

Οι σκυταλοδρομίες

Στο τέλος του προγράμματος έγιναν και οι σκυταλοδρομίες 4χ100μ.

Στις γυναίκες κέρδισε η Ουγγαρία σε 45.02 και 2 δέκατα μετά ήταν η ελληνική ομάδα με τις Σαμάνη, Πολίτη, Βενιέρη, Κεραμιδά. Στους άνδρες η Λευκορωσία σημείωσε 39.84 ενώ 40.13 η Ελλάδα – ετρεξαν οι Τριβυζάς, Νυφαντόπουλος, Γκαραγκάνης, Δουβαλίδης.

Οι κορυφαίοι

Ακολούθησαν οι απονομές των νικητών και μια ακόμα για τους κορυφαίους της διοργάνωσης.

Ο Κώστας Δουβαλίδης στους άνδρες και η Ραφαέλα Σπανουδάκη στις γυναίκες σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις των αγώνων βάσει του scoring της IAAF

Η Μαρία Μπελιμπασάκη, η Γωγώ Κοκλώνη, η Κατερίνα Δαλάκα, ήταν μεταξύ των θεατών των αγώνων.

Ραμονα Παπαιωαννου – Μαρια Μπελιμπασακη – Κατερινα Δαλακα – Αριαδνη Δαδα
Προηγούμενο άρθροΔρόμεια (Βάρη) 20.7.2019
Επόμενο άρθροBoras: Ένα λάθος και μια ποινή στοίχισαν στις βαδίστριές μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ