Δεν ήταν άρρωστη και δεν είχε πυρετό!

Δραματικές εξελίξεις προσλαμβάνει το πολυσυζητημένο θέμα που προέκυψε με αφορμή τις δηλώσεις του πρωταθλητή μας Κυριάκου Ιωάννου. Την Πέμπτη το πρωί η πρωταθλήτρια της σφυροβολίας Σκεύη Θεοδώρου, με τη συνοδεία του τεχνικού συμβούλου της ΚΟΕΑΣ Αντώνη Γιωργαλλίδη ζήτησε και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Κίκη Λαζαρίδη και τον αρχηγό αποστολής στο Πεκίνο Αλέκο Σπανό.

Η Σκεύη Θεοδώρου απολογήθηκε στον κ. Λαζαρίδη για τις «ατυχείς δηλώσεις της» που έκανε στα κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, όπως είπε χαρακτηριστικά. Η πρωταθλήτριά μας ανέφερε στους αξιωματούχους της ΚΟΕ και τον Αντώνη Γιωργαλλίδη ότι δεν ήταν άρρωστη, ότι δεν είχε πυρετό κι ότι έκανε τις δηλώσεις στα τηλεοπτικά κανάλια, μετά από προτροπή κάποιου προσώπου από την Κύπρο! Ανέφερε επίσης ότι ουδέποτε έθεσε θέμα παρουσίας γιατρού και των συνοδών της ομάδας του στίβου, στην κυπριακή αποστολή, παρά μόνο όταν δέχθηκε «πίεση» του συγκεκρμένου προσώπου από την Κύπρο για να κάνει τις συγκεκριμένες δηλώσεις.

Όπως είναι γνωστό, η Σκεύη Θεοδώρου, μετά το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του Κυριάκου Ιωάννου, έκανε δηλώσεις στα κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης ότι την προηγούμενη του αγώνα της είχε ψηλό πυρετό κι ότι «έψαχνε τους συνοδούς της αποστολής, αλλά δεν έβρισκε κανένα»! Η Σκεύη Θεοδώρου συμμετείχε στα προκριματικά της σφυροβολίας, είχε μια έγκυρη προσπάθεια στα 61.00 και ήταν 44η στη γενική κατάταξη από τις 50 αθλήτριες που συμμετείχαν. Η επίδοσή της ήταν επτά μέτρα λιγότερα από το ρεκόρ (68.05) που της εξασφάλισε το όριο πρόκρισης για το Πεκίνο.

Ο Τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕΑΣ Αντώνης Γιωργαλλίδης, σε δηλώσεις του, μας ανέφερε: «Συνόδευσα την Σκεύη Θεοδώρου που απολογήθηκε στον κ. Κίκη Λαζαρίδη για τις ατυχείς δηλώσεις που έκανε. Είπε ότι τις έκανε επειδή επηρεάστηκε από κάποιο άτομο στην Κύπρου που την προέτρεψε να κάνει αυτές τις δηλώσεις. Το άτομο αυτό δεν το κατονόμασε. Η αθλήτρια είναι πολύ στενοχωρημένη, απολογείται αν δημιούργησε οποιοδήποτε πρόβλημα με τις δηλώσεις της, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν».

Σχετικά με το όλο θέμα ο εκ των προπονητών της ομάδας του στίβου που βρίσκεται στο Πεκίνο, ο Αντώνης Γιαννουλάκης, από την Τετάρτη 20 Αυγούστου, όταν πληροφορήθηκε τις δηλώσεις της Σκεύης Θεοδώρου, ως άμεσα εμπλεκόμενος, κατέθεσε στην ΚΟΕΑΣ και τον αρχηγό αποστολής ενυπόγραφο σημείωμα.

Στο σημείωμα αναφέρονται τα ακόλουθα: «Το απόγευμα της 17ης Αυγούστου 2008 συνάντησα την αθλήτρια της σφυροβολίας Σκεύη Θεοδώρου η οποία μου ανέφερε ότι είχε συνάχι. Τη συνόδευσα στους γιατρούς της ελληνικής αποστολής, οι οποίοι αφού την εξέτασαν, μας είπαν ότι δεν έχει κάτι το σοβαρό και της χορήγησαν το αναλγητικό «Debon» και επιστρέψαμε στα δωμάτια μας. Ουδέποτε μου ανέφερε ότι έχει πυρετό, ενώ ούτε οι γιατροί διέγνωσαν κάτι τέτοιο. Το πρωί της 18ης Αυγούστου τη συνόδευσε στο Στάδιο για να αγωνιστεί ο Πιέρος Τσιήσιος, χωρίς να αναφέρει ότι έχει πυρετό ή οτιδήποτε άλλο».

SHOOTANDGOAL

Προηγούμενο άρθροΟ.Α. 7η ημέρα – απογ.: ΗΠΑ-σκυταλη 0-2. Η Spotakova με ευρωπαικο.
Επόμενο άρθροΟ.Α. 8η ημέρα : Η Τζαμαικα εσπασε τα χρονομετρα