Όπως ανακοίνωσε η EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!

“H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.

This is Sparta – the end

Λαμπαδηδρόμος ήταν και ο Gerard Butlet -που έπαιξε τον Λεωνίδα στους 300- που εικονίζεται στη φώτο μαζί με τον πρόεδρο της ΕΟΕ κο Καπράλο με την Ολυμπιακή φλόγα στη Σπάρτη. Ο Butler μάλιστα αναφώνησε και το …this is Sparta.

Η Αφή της φλόγας έγινε την Πέμπτη 12/3 (δείτε->εδώ) ενώ η παράδοση στο Παναθηναικό Στάδιο στις 19/3 κανονικά είναι να γίνει από την Κατερίνα Στεφανίδη.

Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για το αν και τι θα συμβεί τις ενδιάμεσες ημέρες.

Προηγούμενο άρθροΝέα μέτρα και απαγορεύσεις – τι γίνεται στα Στάδια
Επόμενο άρθροΑναβολή και στο χειμερινό ρίψεων στην Κύπρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ