Με περισσότερους από 300 εκπροσώπους από Ομοσπονδίες (και πολυπληθή εκπροσώπηση από το ΣΕΓΑΣ) και αθλητικούς φορείς έγινε διαβούλευση μέσω τηλεδιασκέψεων από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως αναφέρει η ΓΓΑ, ο Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε για θέματα μείζονος σημασίας της αθλητικής μεταρρύθμισης για την αθλητική οικογένεια και της στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που σε αυτά κυριαρχεί το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή και περιλαμβάνει νέο πλαίσιο για τους προπονητές και σύσταση Μητρώου Προπονητών, ασφάλιση ερασιτεχνών αθλητών, ρυθμίσεις για τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ κ.α.

“Καίνε” οι επιχορηγήσεις

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, παρουσίασε τα φετινά κριτήρια και τις παραμέτρους του προγράμματος «Χίλων» (σύστημα αξιολόγησης των Ομοσπονδιών, με μετρήσιμα στοιχεία, που αποτυπώνει δεδομένα για τις πλήρεις δραστηριότητες των Ομοσπονδιών) μέσω του οποίου θα καθοριστεί και το ύψος της τακτικής επιχορήγησης για κάθε μία Ομοσπονδία.

Κατατέθηκαν επιμέρους παρατηρήσεις, που αφορούν στις ιδιαιτερότητες κάθε ομοσπονδίας και των αθλημάτων της, ώστε να ληφθούν υπόψη στην παραμετροποίηση του «Χίλων».

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα αναφέρθηκε στα ειδικά χαρακτηριστικά που διαθέτει ο ΣΕΓΑΣ (η ομοσπονδία έχει 48 αγωνίσματα), όπως και στην πολιτική παροχών προς τα σωματεία, της μη επιβάρυνσης τους με παράβολο ανανέωσης δελτίου και συμμετοχής σε διοργανώσεις.

Τέλος, εκφράστηκε η επείγουσα ανάγκη της εκταμίευσης της α’ δόσης της επιχορήγησης 2021 για την απρόσκοπτη συνέχεια της προετοιμασίας της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Ομάδας, εν όψει της διεξαγωγής σε τρεις μήνες των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, κάτι που θα συμβεί άμεσα όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Σε σχετική ερώτηση της κ.Σακοράφα, ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι όλες οι διαδικασίες που αφορούν στο Υπουργείο του έχουν διεκπεραιωθεί και πλέον αναμένεται η έγκριση του Υφυπουργείου Οικονομικών. Η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ολοκλήρωσε λέγοντας: “κ. Υπουργέ δεν έχω λόγο να σας αμφισβητήσω, θέλω να πιστεύω πως θα κάνετε το καλύτερο δυνατό ώστε να μην μείνει κι άλλο πίσω η προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών για τις αθλητικές υποχρεώσεις της θερινής περιόδου και χωρίς μισθούς οι προπονητές και εργαζόμενοι το Πάσχα”.

Τα δελτία τύπου

-> από ΓΓΑ
-> από ΣΕΓΑΣ

Προηγούμενο άρθροΑσταμάτητη η Σπύρου – Γρήγορες κούρσες στις ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα σε Αυστραλία, Ν.Αφρική – Νέο ρεκόρ Mboma σε Ναμίμπια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ