Ο Γιώργος Σκαφιδάς, προπονητής στην Αγγλία (παλιά αθλητής ημιαντοχής και προπονητής και στην Ελλάδα /Λάρισα) τιμωρήθηκε δια βίου απο κάθε σπορ από την υπηρεσία Anti-Doping της Μεγάλης Βρετανίας (UKAD)

Ο Σκαφιδας, που υπήρξε και προπονητής του Chambers όταν επέστρεψε αγωνιστικά μετά την τιμωρία του, μετα από κατηγορίες για χορήγηση αναβολικών παραδέχθηκε 9 κατηγορίες που του αποδόθηκαν για αναβολικές ουσίες και σκευάσματα σε σχέση με την αθλήτρια Bernice Wilson το 2011 – αλλά και εκ νέου το 2015.
H αθλήτρια ενδιάμεσα είχε τιμωρηθεί με 4 χρόνια, κατόπιν και ψευδών στοιχείων σε ακρόαση του Σκαφιδά, όπως αναφέρει η UKAD.

To 2015 υπέπεσε σε συνεχή παραπτώματα ο ίδιος ως προς διαδικασία ελέγχου και είχε δώσει ψευδή στοιχεία στην UKAD, ενώ η Wilson είχε πρόβλημα και με νέα παράβαση κανονισμών. Λόγω της μετέπειτα άμεσης παραδοχής της και την ουσιαστική βοήθεια που έδωσε στην UKAD, η τελευταία της ποινή μειώθηκε από τους 40 στους 10 μήνες.

Η UKAD κατηγόρησε τον Σκαφιδά, ότι επηρέαζε και εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη των αθλητών του, τους οδηγούσε στον “λάθος δρόμο”, και ειδικά για την Wilson κατέστρεψε την καριέρα της αλλά και έβαλε και τη ζωή της σε κίνδυνο. Τόνισε πως άνθρωποι σαν αυτόν δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και γι αυτό αποκλείεται δια βίου.
Επικρότησε το θάρρος της Wilson που μίλησε και αποκάλυψε στοιχεία και ενθαρρύνει όποιους έχουν σχετικές πληροφορίες για θέματα doping να απευθυνθούν εμπιστευτικά στην ειδική υπηρεσία που έχει δημιουργηθεί: reportdoping.com

Προηγούμενο άρθροΚατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον νέο Κώδικα anti-doping
Επόμενο άρθροΣτην ΕΡΤ παγκόσμιο κλειστού, πανευρωπαικό και Diamond League

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ