
Η Ελληνική ομάδα στίβου -με τα ως τώρα δεδομένα- δεν θα συμμετάσχει τελικά στους Ευρωπαικούς Αγώνες στο Minsk (->εδώ) λόγω προβλημάτων στην εξασφάλιση κατάλληλων εισιτηρίων για τη μετακίνηση!
(Το θέμα πάντως δεν πρέπει να θεωρείται λήξαν…)
Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία: “Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ με ιδιαίτερη λύπη ανακοινώνει πως για τεχνικούς λόγους (αδυναμία εξεύρεσης εισιτηρίων) αποσύρει τη συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μινσκ.
Από τις 18 Απριλίου, οπότε και η ομοσπονδία ενημερώθηκε από την ΕΟΕ πως πρέπει να προχωρήσει η ίδια στην έκδοση των εισιτηρίων καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μεταβεί η αποστολή στο Μινσκ.
Ο σχετικός διαγωνισμός για αεροπορικά εισιτήρια που προκηρύχθηκε άμεσα ήταν άγονος και οι απευθείας διαπραγματεύσεις, που ακολούθησαν με εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία, ακόμη και για μετάβαση μέσω τρίτης χώρας, δεν απέδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για την αδυναμία υλοποίησης της αποστολής και ζητά συγνώμη από αθλητές και προπονητές.”
Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό από τη διοργάνωση αν θα υπάρξει κάποια αναπροσαρμογή στα γκρουπ ή τρόπο διεξαγωγής, εαν δεν λάβει μέρος η ελληνική ομάδα.