Φόρεσε το κοστούμι του, πήρε το σοβαρό του ύφος και κάθισε στο… εδώλιο ο Asafa Powell. Περίπου έξι μήνες από τη στιγμή που έδωσε το δείγμα στο πρωτάθλημα της Τζαμάικα, στο οποίο εντοπίστηκε η απαγορευμένη ουσία oxilofrine, ο πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ κλήθηκε να απολογηθεί για την παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ.

Η υπερασπιστική γραμμή του δεν άλλαξε σε σχέση με αυτά που ισχυριζόταν από την αρχή τόσο ο ίδιος, όσο και η συναθλήτριά του Sherone Simpson, η οποία είχε την ίδια τύχη και απολογήθηκε πριν από μερικά 24ωρα. Ο Powell ρίχνει την ευθύνη για το θετικό του δείγμα στον φυσιοθεραπευτή Chris Xuereb και τα συμπληρώματα διατροφής που εκείνος του έδωσε. Αίσθηση όμως προκάλεσαν οι… κυνικές απαντήσεις του στις ερωτήσεις που δέχθηκε κατά την απολογία.

Όταν τον ρώτησαν αν ξέρει τους κανονισμούς περί ντόπινγκ, αποκρίθηκε «Τώρα ναι». Στην ερώτηση γιατί δεν δήλωσε τα συμπληρώματα που ελάμβανε κατά τη διαδικασία του ελέγχου είπε το… απίθανο «Δεν θυμόμουν τα ονόματα έπειτα από τον ενθουσιασμό του αγώνα γιατί ήταν καινούρια σκευάσματα για εμένα». Βέβαια, ο Powell είχε τερματίσει έβδομος στα 100 μ., οπότε ο ενθουσιασμός λογικά δεν του… περίσσευε. Και τέλος όταν τον ρώτησαν αν γνωρίζει πως τα συμπληρώματα μπορεί να περιέχουν συστατικά που δεν αναγράφονται στο κουτί απάντησε «Δεν δουλεύω σε εργοστάσιο, οπότε δεν το γνωρίζω».

Σύμφωνα με το Associated Press ο Powell κατέθεσε πως με ένα φίλο του έψαχναν στο διαδίκτυο για έξι ώρες σχετικά με το Epiphany D1- το συμπλήρωμα στο οποίο αποδίδει ο ίδιος αλλά και η Simpson το θετικό δείγμα- αλλά δεν βρήκαν κάτι το ανησυχητικό ούτε καμία απαγορευμένη ουσία. Στο συγκεκριμένο σκεύασμα εντοπίστηκε oxilofrine στις αναλύσεις που έγιναν έπειτα από το θετικό του δείγμα, αλλά όχι σε όλες τις συσκευασίες που ελέγχθηκαν.

Ο Powell κατέθετε για περίπου τρεις ώρες και η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Προηγούμενο άρθροΤο… έριξε στη μελέτη το γκρουπ –Διαβάζει ο Δουβαλίδης, βοηθά ο Σδρόλας
Επόμενο άρθρο«Πουλάει» τον αστράγαλο και τα μαλλιά της για να βρει χορηγούς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ