Όπως ανακοίνωσε η IAAF, καμία μεταβολή δεν υπάρχει ως προς τη Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου – που συνεπώς παραμένει σε διαθεσιμότητα.
Αν και υπήρξε κάποια πρόοδος όπως αναφέρεται, υπάρχουν βασικά προβλήματα που παραμένουν.

Από τη μία έχει γίνει η κάλυψη δαπανών που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ έχει προχωρήσει η παραλαβή των αναλυτικών δεδομένων και των δειγμάτων που χρειάζεται η AIU (Athletics Integrity Unit) από το εργαστήριο της Μόσχας για να προσδιοριστεί ποιοι αθλητές έχουν θέμα που εμπίπτει σε κανονισμούς anti-doping.d

Ο ανεξάρτητος επικεφαλής της σχετικής αρχής κος Andersen ανέφερε μάλιστα για Ρώσους αξιωματούχους που εμπλέκονται σε προσπάθεια συγκάλυψης σε περίπτωση doping αθλητή ενώ τιμωρημένοι προπονητές και ένας γιατρός συνεχίζουν να έχουν δράση.

Τίθεται υπό αμφισβήτηση το κατά πόσο η RUSAF είναι σε θέση να επιβάλει κυρώσεις ντόπινγκ και αν όλοι οι αθλητές της RUSAF έχουν εναρμονιστεί σε μια νέα διαδικασία anti-doping που έχει διακηρύξει η RUSAF, και αυτά συνιστούν προϋποθέσεις επανένταξης

H Maria Lasitskene αντιδρώντας στην είδηση, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

“Τα τελευταία 3μιση χρόνια ακούω ότι όλα έχουν γίνει και θα επανέλθουμε. Αλλά ατό είναι απλά ένα όμορφο περιτύλιγμα που θέλουν να βάζουν. Γι αυτούς τους ανθρώπους φαίνεται πως οι αθλητές δεν βλέπουν, δεν καταλαβαίνουν και μένουν σιωπηλοί. Ξεχνούν πως χωρίς αθλητές η ύπαρξη κανενός αθλητικού Οργανισμού ή Ομοσπονδίας δεν θα έχει νόημα. Απλά ταλαντεύονται και αλληλοκαλύπτονται. Μπορούμε να πούμε το ότι οι αθλητές μας φοβουνται τη Δύση και για εκατομμύρια σημείων στο “Road Map” στο χαρτί.

Αλλά αυτό που κάναμε με τα χέρια μας με τον αθλητισμό μας σε αυτά τα λίγα χρόνια, κανένα χαρτί δεν θα ανεχθεί. Ελπίζω ότι οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτή τη ντροπή εξακολουθούν να έχουν το θάρρος να φύγουν. Οι δικοί μας. Και μη νομίζετε ότι μιλάω μόνο για την ηγεσία αλλά και τους σημερινούς προπονητές που εξακολουθούν να είναι βέβαιοι ότι χωρίς ντόπινγκ είναι αδύνατο να κερδίσουμε. Ήρθε η ώρα να ξεκουραστούν. Μια νέα γενιά των αθλητών μας πρέπει να μεγαλώσει με μια διαφορετική φιλοσοφία, και είναι ο προπονητής που το νουθετεί σε κάθε αθλητή. Η κουβέντα ότι όλος ο κόσμος εμπλέκεται στο ντόπινγκ είναι ανάρμοστη. Μη σώσετε ολόκληρο τον κόσμο, πρέπει να σώσετε ό,τι έχει απομείνει από το ρωσικό αθλητισμό”

Προηγούμενο άρθροPortarathlon: Όριο ο Περιστέρης, το άγγιξε και η Ζαχαρούδη
Επόμενο άρθροαγώνες “Ρήγας Ευσταθιάδης” (Θεσσαλονίκη) 9.6.2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ