Το Tokyo θα βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση λόγω covid, από 12/7 έως 22/8 άρα και καθόλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως την κήρυξε η ιαπωνική κυβέρνηση και κατόπιν συνεδρίασης με τη Διεθνή Ολυμπιακή και την ΠαρΟλυμπιακή Επιτροπή, την Οργανωτική και τις τοπικές Αρχές ανακοινώθηκε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Tokyo θα γίνουν χωρίς θεατές.

Το προηγούμενο πλάνο ήταν να γίνουν με θεατές από την Ιαπωνία, με περιορισμό στο 50% της χωρητικότητας και ανώτατο όριο τους 10.000 θεατές σε κάθε event και με απευθείας μετάβαση.
Αυτά τα μέτρα πιθανότατα θα ισχύσουν για κάποια event εκτός Tokyo (Fukushima και ακόμα 2 περιοχές).
Στα βόρεια του νησιού θα γίνουν τις τελευταίες ημέρες τα αγωνίσματα Μαραθωνίου και βάδην στο Sapporo, που είναι βέβαια εκτός Σταδίου και ακόμα δεν είναι σαφές τι θα ισχύσει και θα γίνουν συνεδριάσεις με τις Τοπικές Αρχές.

Όσο για το Tokyo, τα μέτρα τώρα επιβάλλουν να μην επιτρέπεται κανένας θεατής σε κανέναν χώρο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Αναμένεται αποζημίωση για τα πάνω από 3,5 εκατομμύρια εισιτήρια που πουλήθηκαν και βέβαια επιπλέον ζημιά αντιστοιχίας περίπου 700 εκατομμυρίων €.

Είναι βέβαια μια ιστορική απόφαση, που από την αρχή της εξέλιξής της έχει διχάσει την κοινή γνώμη και με πιέσεις εκατέρωθεν.
Οι αφίξεις από την άλλη είναι σε εξέλιξη, τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά και οι χώροι κίνησης πολύ περιορισμένοι.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων είναι την Παρασκευή 23 Ιουλίου, ενώ τα αγωνίσματα στίβου ξεκινούν στις 30 Ιουλίου και τελευταία ημέρα είναι σε κάθε περίπτωση η Κυριακή 8 Αυγούστου (για το στίβο τότε γίνεται μόνο ο Μαραθώνιος ανδρών, στο Sapporo).

Μόλις τελειώσουν οι Ολυμπίακοί Αγώνες θα εξεταστεί η κατάσταση και το τι θα ισχύσει για τους ΠαραΟλυμπιακούς Αγώνες.

Στην ιαπωνική πρωτεύουσα, με πληθυσμό περίπου 14 εκατομμυρίων, τα κρούσματα ανέβηκαν σε πάνω από 900 τη μέρα, με κυρίαρχη τη μετάλλαξη “Δ”, ενώ μόνο ένα 15% του πληθυσμού της χώρας είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Thomas Bach έφτασε σήμερα στο Tokyo και θα παραμείνει πρώτα για 3 ημέρες σε καραντίνα.
Θα επιβλέψει τις τελευταίες προετοιμασίες ενω υπάρχει πλάνο στις 16/7 να επισκεφθεί τη Hiroshima για την έναρξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Η εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ θα συνεδριάσει στις 17-18/7 και στις 20/7 θα ακολουθήσει η 138η Ολυμπιακή Σύνοδος.

Προηγούμενο άρθροTallinn: Μουζενίδης και τρεις διπλές προκρίσεις σε τελικούς – Συνεχίζει με ατομικό ο Ντέτσικας
Επόμενο άρθροTallinn: Μουζενίδης από χαλκό, 9ος ο Αναγνώστου – με φόρα η Καρύδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ