Η Γερμανική Ομοσπονδία προχώρησε σε μια σειρά αποφάσεων για τη φετινή …λειψή σεζόν, με το εθνικό πρωτάθλημα να γίνεται τις προτεινόμενες ημερομηνίες 8-9 Αυγούστου στο Braunschweig, με τα “επικίνδυνα αγωνίσματα” να μην εντάσσονται, ενώ τα 800μ θα γίνουν σε εξολοκλήρου σε διαδρόμους (η εκκίνηση είναι στα 4χ200μ., σκυταλοδρομία πού είναι καθιερωμένη εκεί)

Έτσι, εφόσον παραμένουν οι περιορισμοί λόγω κορωνοιού, δεν θα γίνουν τα αγωνίσματα σκυταλοδρομιών, όπως και των μεγαλύτερων αποστάσεων (1500μ., 5000μ., στηπλ) για τις οποίες υπάρχει το εναλλακτικό πλάνο να ενταχθούν στο ISTAF meeting στο Βερολίνο που είναι προγραμματισμένο στις 13 Σεπτεμβρίου.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα πρωταθλήματα Κ20 και Κ18, ενώ δεν θα γίνουν τα Κ23 και Κ16 καθώς και μεταξύ άλλων τα 10αρια σε Στάδιο και δρόμο, ο Ημι- και ο Μαραθώνιος και ενδέχεται να γίνουν ορισμένα (των αποστάσεων βασικά) στο 2021.
Αναμένεται απόφαση για τα σύνθετα αγωνίσματα.

Σε όσες διοργανώσεις γίνουν, το πρόγραμμα θα καταρτιστεί ώστε πάντα να υπάρχει επαρκής χρόνος και να τηρούνται οι αποστάσεις, υπολογίζοντας τη χρονική διάρκει για προθέρμανση, call-room, μεταξύ σειρών και προσπαθειών, για αποχώρηση από το κεντρικό στάδιο και από τις εγκαταστάσεις γενικότερα. Φυσικά υπολογίζεται ο επιπλέον χρόνος που θα χρειάζεται για απολυμάνσεις χώρων, σχετικών αντικειμένων (πχ βατήρας, πήχυς) και οργάνων – και μεταξύ προσπαθειών σε αγώνα και σε προθέρμανση επίσης.

Οι αγώνες δρόμων θα γίνονται ανά 2ο διάδρομο. Σε άλματα-ρίψεις θα υπάρχουν για την αναμονή συγκεκριμένοι χώροι και καρέκλες με τα ονόματα ή bib των αθλητών.
Ένα ειδικό έντυπο 23 σελίδων έχει εκπονηθεί με ειδικές οδηγίες για αθλητές, προπονητές, προσωπικό (->εδώ)

Προηγούμενο άρθροΈνταξη 5 αγώνων στον Ιούλιο
Επόμενο άρθροΟ Mayer το garden clash συνθέτων – και κάνει σχέδια αγώνων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ