Με τον τελικό του επί κοντώ γυναικών ξεκίνησε το απογευματινό πρόγραμμα της Γ’ ημέρας στο Birmingham, με την Κατερίνα Στεφανίδη να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο ενώ το πρώτο της χρυσό σε παγκόσμια διοργάνωση πήρε η Sandi Morris και ανάμεσά τους ήταν η “ανεξάρτητη” Anzhelika Sidorova.
-> Όλα για το παγκόσμιο κλειστού

Η Κατερίνα Στεφανίδη επέλεξε να ξεκινήσει ψηλά, από τα 4,70μ. τις προσπάθειές της και το έκανε επιτυχημένα.

Τα 4,70μ. πέρασε με την πρώτη και η Sidorova (που ξεκίνησε στα 4,60μ.), ενώ με τη δεύτερη οι Αμερικανίδες Morris και Naggeote.
Επίσης με την τρίτη η McCartney καθώς και η Newman κάνοντας ρεκόρ Καναδά. Δεν τα κατάφερε η Silva και οι Mullina, Kennedy.

Στα 4,80μ. κρίθηκαν τα μετάλλια καθώς το ύψος πέρασε με την πρώτη η Sidorova και με την τρίτη η Morris και η Στεφανίδη.
Η Naggeote που είχε την καλύτερη επίδοση φέτος με 4,91.με τη νίκη της στο πρωτάθλημα ΗΠΑ, εχασε τις 2 προσπάθειες που είχε, έχοντας συνεχίσει μετά από μια χαμένη στα 4,75μ., ενώ δεν τα κατάφερε ουτε η McCartney.

Η Sidorova πέρασε με την πρώτη και τα 4,85. όπου απέτυχαν μια φορά Morris και Στεφανίδη και συνέχισαν στα 4,90μ.

Εκεί η Sandi Morris τα πέρασε με τη δεύτερη -που ήταν τελευταία- της προσπάθεια, ενώ η Στεφανίδη δεν τα κατάφερε και πήρε έτσι ξανά το χάλκινο μετάλλιο με το σερί της να σταματάει χωρίς να καταφέρει την 20η νίκη και τον τίτλο που της έλειπε.
Με την τρίτη πέρασε τα 4,90μ. η Sidorova

Στα 4,95μ., ο πήχυς έκανε τη χάρη στη Morris στην τελευταία της προσπάθεια, χαρακτηριστική ήταν και η έκφραση της Sidorova, που δεν τα κατάφερε μετά.
Η επίδοση ήταν και ρεκόρ αγώνων -που είχε η Suhr με 4,90μ. από την προηγούμενη διοργάνωση.

Έτσι η Sandi Morris έφτασε στο πρώτο της χρυσό σε κορυφαία διοργάνωση, ενώ στη συνέχεια έβαλε για παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού, στα 5,04μ.

Η απονομή γίνεται την Κυριακή 20 λεπτά πριν την έναρξη του προγράμματος (που είναι στις 5μμ. με το επί κοντώ ανδρών, όπου αγωνίζονται και οι Κώστας Φιλιππίδης, Εμμανουήλ Καραλής)

Προηγούμενο άρθροBirmingham: Εντυπωσιακός ο Walsh – 6η η Παπαχρήστου – Μάχη στο 7θλο
Επόμενο άρθροBirmingham: Ακυρώσεις ξανά στα 400μ. και 3ο χρυσό Maslak – Νταμπλ Dibaba, θρίλλερ στο 7θλο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ