Ο Grant Holloway δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στο αγώνισμα των 60μ. με εμπόδια, ενώ ο Μίλαν Τραίκοβιτς (Κύπρος) κατάφερε να βρεθεί και με αξιώσεις στον τελικό, όπου τελικά ήταν 7ος.

Ο Holloway κέρδισε σε 7.39 με τον Γάλλο Pascal Martinot-Lagarde να ακολουθεί σε 7.50 και τον έτερο Αμερικανό Jarret Eaton σε 7.53. Ο Μίλαν Τραίκοβιτς έτρεξε σε 7.62, ενώ τελευταίος έμεινε ο Belocian.

Ωστόσο στα ημιτελικά του αγωνίσματος ήταν όλα τα …highlights.
O Grant Holloway έτρεξε σε 7.29 ισοφαρίζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε κάνει πέρυσι στη Μαδρίτη.

Ο Μίλαν Τραίκοβιτς τρέχοντας στην προηγούμενη σειρά στον 1ο διάδρομο, τερμάτισε 2ος παίρνοντας και την απευθείας πρόκριση για τον τελικό και την πανηγύρισε έντονα με την εξέδρα, στη γενέτειρά του.

Η επίδοσή του αθλητή του Αντώνη Γιαννουλάκη ήταν 7.53, η καλύτερή του για φέτος και απείχε 2 εκατοστά από το ρεκόρ του, που είχε κάνει στην προηγούμενη διοργάνωση και πάλι στον ημιτελικό – τότε είχε ακυρωθεί στον τελικό.
Ήταν 1 εκατοστό μετά τον Eaton στη σειρά του και έκανε ίδιο χρόνο με Belocian και Martinot-Lagarde, υστερώντας στα χιλιοστά.

Και ο κλήρος πέφτει στον…

Ένα πολύ ιδιαίτερο περιστατικό είχαμε με τον Βρετανό King και τον Ιάπωνα Nomoto να έχουν από διαφορετικές σειρές ακριβώς ίδια επίδοση και στα χιλιοστά (7.565) στην 8η και τελευταία θέση για τον τελικό.

Όταν στην τελευταία θέση πρόκρισης υπάρχει ισοβαθμία και δεν είναι εφικτό να προκριθούν όλοι οι ισοβαθμίσαντες, γίνεται κλήρωση. Αυτό εγινε μάλιστα σε live μετάδοση, με τυχερό τον Βρετανό.
Στο παρελθόν προβλεπόταν και είχε γίνει μπαράζ σε τέτοια περίπτωση – η Πατουλίδου στο ευρωπαικό του 1990 είχε μείνει εκτός του τελικού στα εμπόδια.

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμιο κλειστού (Βελιγράδι) 18-20.3.2022
Επόμενο άρθροΒελιγράδι: Φινάλε με παγκόσμιο ρεκόρ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ