Σε δύο πράγματα μπορεί να δηλώσει με βεβαιότητα πως ειδικεύεται η Μαρία Μπελιμπασάκη: την ταχύτητα και τις μετακομίσεις! Κρήτη, Αθήνα, Κρήτη και πάλι πίσω είναι η διαδρομή της τελευταία χρόνια και όπως λέει γελώντας η σπρίντερ από τη Σητεία «Δεν ξέρω ποια πού μένω!».

Η Μπελιμπασάκη αποφάσισε λοιπόν να γίνει ξανά… Αθηναία, μόνο που αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνη της. Θα την ακολουθήσει και ο προπονητής της, Μιχάλης Γωνιωτάκης. «Τα τελευταία δύο χρόνια έχω… παρατήσει τη σχολή μου και έπρεπε επιτέλους να ασχοληθώ και πάλι με αυτό το θέμα», είπε η αθλήτρια του Σητειακού, που φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ. Αλλά αυτός δεν ήταν ο μόνος λόγος για τη νέα μετακόμιση.

Η αθλήτρια μένει στη Σητεία και έπρεπε καθημερινά να πηγαίνει στην Ιεράπετρα για να γυμναστεί. «Κουράστηκα πολύ από αυτή τη διαδικασία. Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε έτσι», λέει η Μπελιμπασάκη, που λατρεύει την ιδιαίτερη πατρίδα της, αλλά έπρεπε να πάρει αποφάσεις προκειμένου να έχει τις συνθήκες που απαιτεί ο πρωταθλητισμός.

Αυτό σήμαινε λοιπόν επιστροφή στην Αθήνα και τους ξενώνες του Αγ. Κοσμά. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα μείνει εκεί. Η πρώτη εμπειρία της όμως ήταν αρκετά δύσκολη, αφού η συνεργασία της με τον Γωνιωτάκη ήταν ουσιαστικά τηλεφωνική. Τώρα ο προπονητής που την έχει οδηγήσει στις μεγάλες διοργανώσεις των τελευταίων δύο ετών θα είναι δίπλα της. «Ξέρω πως δεν είναι απλή υπόθεση. Θα αφήσει το σπίτι του. Ομως δεν θα μπορούσαμε να δουλέψουμε από μακριά. Κάνουμε λοιπόν και οι δύο θυσίες», είπε η σπρίντερ, που το επόμενο διάστημα αναμένεται να μαζέψει τα πράγματά της και να πάρει το δρόμο για την Αθήνα. Το καλό στην περίπτωσή της είναι πως όποια στιγμή η ίδια ή ο προπονητής της θελήσουν να… πεταχτούν στο σπίτι τους στη Σητεία, αυτό θα είναι πολύ απλή- και ανέξοδη- υπόθεση.

«Εχω χορηγία με την Astra Airlines, οπότε σε… μισή ώρα θα είμαστε στο σπίτι μας!», καταλήγει γελώντας. Το καλό για την σπρίντερ είναι πως η στήριξη έρχεται και από άλλες πλευρές, αφού τόσο το σύστημα online κρατήσεων booking-world.com ενισχύει την προσπάθειά της, ενώ και το ξενοδοχείο Astron την βοήθησε όσο γυμναζόταν στην Ιεράπετρα. Κι εκείνη με τη σειρά της βέβαια προσπαθεί να στέκεται δίπλα σε σημαντικές προσπάθειες, όπως η συνεργασία της με το «Άλμα ζωής».

Προηγούμενο άρθροΣφαιροβόλος με… ειδικότητα στα Ναυτιλιακά και άλλοι 10 αθλητές που επιστρέφουν στα θρανία
Επόμενο άρθροΠαπαχρήστος… is back! Μετά από 22 χρόνια τρέχει ξανά σε αγώνα, στο Run Greece

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ