Επιταχύνεται πλέον η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά. Και βέβαια η αθλητική ηγεσία της χώρας ακόμη δεν έχει καν ασχοληθεί για το πού θα προπονούνται αλλά και θα μένουν τα στελέχη των εθνικών ομάδων που χρησιμοποιούσαν τις εγκαταστάσεις.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε το «πράσινο» φως για τη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ του 30% των εκτάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της μαρίνας του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά με ομόφωνη απόφαση, απορρίπτοντας τις προσφυγές που είχαν γίνει. Το μόνο που άφησε ανοιχτό το Ανώτατο Δικαστήριο ήταν το ενδεχόμενο να κρίνει εκ νέου το ζήτημα, εφόσον εκδοθούν νέες αποφάσεις της Πολιτείας που θα αφορούν στον σχεδιασμό των έργων εάν υπάρξουν βέβαια νέες προσφυγές.

Σε ό,τι αφορά τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, πρόκειται για παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ για 99 χρόνια 426.011 τ.μ. της έκτασης που καταλαμβάνουν. Πριν καν από την απόφαση, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, στο ΣΕΓΑΣ είχαν πάρει τα…ειδοποιητήρια της έξωσης των αθλητών από τους ξενώνες του Αγίου Κοσμά.

Σύμφωνα με την επιστολή του προέδρου των εγκαταστάσεων, Κώστα Πρίφτη, οι αθλητές που δεν έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις θα πρέπει να έχουν βγει από τους ξενώνες έως τα τέλη Ιουνίου, ενώ εκείνοι που έχουν υποχρεώσεις θα πρέπει να έχουν φύγει έως τα τέλη Αυγούστου. Ο ΣΕΓΑΣ με διάφορους τρόπους προσπαθεί να πάρει μία παράταση σε αυτές τις διορίες, αν και δεν είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρει. Στο μεταξύ, θα πρέπει να βρει λύση για την μετεγκατάσταση κάποιων εκ των αθλητών που θα ξεσπιτωθούν, φεύγοντας από τον Άγιο Κοσμά.

Το καλό για την ομοσπονδία στίβου είναι πως έχει πάρει έναν ακόμη όροφο, στο κτίριο που της παραχωρήθηκε από τους παλιούς ξενώνες του ΟΑΚΑ. Το κακό όμως είναι πως δεν έχει διαθέσιμα χρήματα για να κάνει την απαραίτητη ανακατασκευή. Με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα της ομοσπονδίας, εξαιτίας των περικοπών στην επιχορήγηση, το τελευταίο που μπορεί να κάνει ο ΣΕΓΑΣ είναι να δώσει λύση που θα «βγει» από το ταμείο του, εκτός αν καταφέρει να βρει συμπαραστάτες από αλλού σε αυτή την προσπάθεια.

Προηγούμενο άρθροΝύφη και γαμπρός έκαναν… προπόνηση στο στάδιο της Αλεξανδρούπολης πριν παντρευτούν (photos)
Επόμενο άρθροΓυναίκες έτοιμες για… όλα –Δράση γένους θηλυκού στο «Γκαλά γυναικών» την Τετάρτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ