Αθλητές και ομοσπονδίες γνώριζαν ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά θα χαθούν οριστικά. Πλέον όμως ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη.

Όπως ανακοινώθηκε, το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης πώλησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, η οποία βέβαια περιλαμβάνει και όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Μάλιστα, η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα εντός του πρώτου τριμήνου του 2014.

Τι σημαίνει αυτό; Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί το σχέδιο σύμβασης στους τρεις ενδιαφερόμενους επενδυτές (η ελληνική LAMDA, η βρετανική London & Regional Properties, και η ισραηλινή ELBIT). Στη συνέχεια εκείνοι θα πρέπει να κάνουν τη δεσμευτική προσφορά τους, κάτι που αναμένεται να γίνει το αργότερο στις αρχές Μαρτίου, ώστε πριν το τέλος του πρώτου τριμήνου να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τον επενδυτή.

Βέβαια, σύμφωνα με την «Καθημερινή», αρκετοί εκτιμούν πως η ολοκλήρωση της συμφωνίας, με την καταβολή του σχετικού τιμήματος και τη μεταβίβαση των μετοχών, θα αργήσει. Κάποιοι κάνουν λόγο ακόμη και για δύο χρόνια για την πλήρη ολοκλήρωση, με την προβλεπόμενη διαδικασία ενστάσεων και την απαιτούμενη κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή να «στέλνει» την ολοκλήρωση στο τέλος του 2015 στην καλύτερη περίπτωση.

Κάτι που σημαίνει βέβαια ότι η αθλητική ηγεσία έχει τον ίδιο χρόνο για να βρει τον τρόπο τις εναλλακτικές λύσεις για τα αθλήματα που θα… ξεσπιτωθούν από τον Άγιο Κοσμά.

Προηγούμενο άρθροΤι… ψάρι είναι ο Rudisha; Λευκός Καρχαρίας, αλλά ο Symmonds δεν… ψαρώνει!
Επόμενο άρθροΌταν ο Taylor παραλίγο να φάει… πόρτα στη Βρετανία επειδή κέρδισε τον Idowu

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ