Η συνέντευξη Τύπου για τη σειρά αγώνων πόλεων “Run Greece” δόθηκε την Τρίτη 1η Μαρτίου στην Αίγλη του Ζαππείου.

Η σειρά που θα διεξαχθει φέτος για 4η χρονιά και παρουσιάζει συνεχώς μεγαλύτερη απήχηση, περιλαμβάνει αγωνίσματα 10χλμ και 5χλμ, σε επίσημα μετρημένες διαδρομές, καθώς και σε κάποιες περιπτώσεις και αλλα αγωνίσματα όπως και αγώνες παιδιών.

Τους αγώνες διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και μεγάλο χορηγό τη WIND και για το 2016 έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

27/03 – Λάρισα
17/04 – Ηράκλειο
08/05 – Ιωάννινα
15/05 – Καστοριά
25/09 – Αλεξανδρούπολη
09/10 – Πάτρα

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κος Παναγόπουλος είπε σχετικά
“Το Run Greece δικαιώνει την απόφαση μας να οργανώσουμε αυτούς τους αγώνες διότι κάθε χρόνο ξεπερνά τον στόχο μας που είναι να βγάλουμε στο δρόμο τους κατοίκους των πόλεων που συμμετέχουν στη διοργάνωση και να βάλουν την άθληση στη ζωή τους. Για να το πετύχουμε επιλέξαμε πόλεις με ιστορία, παράδοση στον αθλητισμό και τοπικές κοινωνίες που στηρίζουν τον αγώνα. Παράλληλα το Run Greece συνδυάζει τη μαζικότητα με σπουδαίες επιδόσεις από κορυφαίους αθλητές”

Η πρωταθλήτρια Αναστασία Καρακατσάνη τόνισε:
“Ευχαριστώ τη WIND για τη στήριξη της. Είναι αγώνες που ο κόσμος συμμετέχει ποικιλοτρόπως, μας ενισχύει και όλα αυτά σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία με προβλήματα και ελλείψεις χώρων προπόνησης. Τα τελευταία χρόνια ο Στίβος παρουσιάζει μια πτώση κάτι που πιστεύω θα αλλάξει. Καλούμε τους κατοίκους των πόλεων να έρθουν σε αυτή τη γιορτή”

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Κοντονής δήλωσε:
“Η σύμπραξη ΣΕΓΑΣ και μιας ιδιωτικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας φέρνει άμεσα αποτελέσματα. Η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα όταν γίνεται προς όφελος των πολιτών με σχέδιο και δράσεις που ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες είναι σπουδαία. Έχει σημασία ότι οι δράσεις αυτές γίνονται στην ελληνική περιφέρεια η οποία έχουμε διαπιστώσει οτι είναι αδικημένη στα αθλητικά ζητήματα. Για αυτό και αποτελεί στόχο μας η αποκατάσταση των σταδίων ώστε να μην είναι επικίνδυνα για την προπόνηση αθλητών και πολιτών. Έχουμε προγραμματίσει να μην υπάρχει κανένα στάδιο σε πρωτεύουσα νόμου χωρίς ταρτάν στίβου. Τελειώνουμε το στάδιο Ζακύνθου και απομένει της Λαμίας. Ο ελληνικός αθλητισμός μας δίνει κουράγιο κι οξυγόνο”

Προηγούμενο άρθροΟι πρώτες ομάδες για Portland – Το ξανασκέφτεται η Suhr
Επόμενο άρθροΟλοταχώς για τους τελικούς NCAA Σκαρβέλης και Γκούσιν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ