“H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ότι Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

H απόφαση για τον Αντετοκούνμπο (καλαθοσφαίριση) ήταν ομόφωνη ενώ η πρωταθλήτρια του βάδην επελέγη μετά από ψηφοφορία μεταξύ τεσσάρων αθλητριών, των Μαρία Σάκκαρη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ακολουθώντας την εθιμοτυπική διαδικασία για την επιλογή του Σημαιοφόρου ήρθε πριν από τη συνεδρίαση, σε επαφή με μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες. Ωστόσο τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου όσο και η Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησαν να μην είναι Σημαιοφόροι για να μην αλλάξουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.”

-> Ολυμπιακοί Αγώνες : σημαιοφόροι & 1οι λαμπαδηδρόμοι

Από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς τη σημαία μπορούν να έχουν ένας άνδρας και μια γυναίκα.
Τελευταία φορά που σημαιοφόρος ήταν από το Στίβο, ήταν το 1992 στη Βαρκελώνη ο Λάμπρος Παπακώστας.
Ως γνωστόν η Ελληνική ομάδα είναι που εισέρχεται τιμητικά πρώτη στο Στάδιο (μετά ακολουθούν αλφαβητικά βάσει διοργανώτριας χώρας οι υπόλοιπες ομάδες με τελευταία τη διοργανώτρια)

Προηγούμενο άρθροΗ ομάδα των ΗΠΑ για Παρίσι
Επόμενο άρθροΜε 12 η Κύπρος στο Ευρωπαϊκό Κ18

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ