Αξιόλογη προσπάθεια για βελτίωση των εγκαταστάσεων, των συνθηκών προπόνησης και των παροχών σε αθλητές γίνεται στο προπονητήριο του Αγ.Κοσμά, και ιδιαίτερα στο κλειστό.
Αναδιάταξη και καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου, με τους αθλητές του ύψους πλέον να μην παρεμποδίζουν ούτε παρεμποδίζονται απ τους δρομείς αλλά και τους ρίπτες, όπως και “λωρίδες κυκλοφορίας” για τα πιο γρήγορα κομμάτια των δρομέων στους κεντρικούς διαδρόμους. Μέριμνα και συνεχείς επισημάνσεις να επικρατεί τάξη στα βάρη, καλύτερη οργάνωση στη διάθεση των μπαρών και λοιπών οργάνων είναι μερικά απ τα στοιχεία. Ακόμη και ήπια μουσική έχει μπει στο “πρόγραμμα” και έχει κάνει πιο ευχάριστο το κλίμα.

Με επικεφαλής τον κύριο Χαλβατζάρα, τη βοήθεια ατόμων Security κι άλλου δυναμικού, και σε συνεννόηση και συνεργασία με ΣΕΓΑΣ και φυσιοθεραπευτήριο
α) γίνονται κινήσεις για νέα όργανα και προπονητικά μέσα κι εξαρτήματα (ήδη υπάρχει δίζυγο κι αναμένεται μονόζυγο, αλλα και ενα νέο σύστημα Ηρακλή πιθανότατα θα εξασφαλιστεί, όπως και medicine ball, στρώματα κ.α.) όπως και βαλιτσάκι κι άλλα στοιχεία Ά βοηθειών.
β) Σαφώς αυξημένη και η επιμέλεια της καθαριότητας, της οργάνωσης του χώρου, όπως και ελέγχου των παρευρισκόμενων ώστε να μην υπάρχει συμφόρηση και πρόβλημα για τους αθλητές της εθνικής ομάδας τις ώρες “αιχμής”.

Πρώτα απ όλα όλοι οι αθλητές και προπονητές οφείλουν να στηρίξουν την προσπάθεια και να δείχνουν σεβασμό στο χώρο και στους συναθλητές τους, και φυσικά να ενημερώνουν τη διοίκηση για τις όποιες ελλείψεις, δυσλειτουργίες και προβλήματά τους.
Σε αυτό το θέμα μπορείτε να αναφερθείτε και σε τέτοια ενώ και το stivoz.gr ήδη προσπαθεί και θα προσπαθει κι αυτό προς αυτή την κατεύθυνση

*
Sphyrovolos:
Καλημέρα σε όλους
Το μεγάλο μπράβο αξίζει να δοθεί στο κύριο Χαλβατζάρα ο οποίος έχει οργανώσει τα πάντα, από τη στιγμή που ήρθε από τα ντους μέχρι το γυμναστήριο βρίσκονται όλα σε καλή κατάσταση οι αθλητές και οι προπονητές βοηθάνε (όχι όλοι) όσο μπορούν και βάσει δικόν τους προτάσεων (μετά από παρακίνηση του Χαλβατζάρα) έχουν γίνει οι αλλαγές στο προπονητήριο ώστε να εκμεταλλευόμαστε το χώρο στο μέγιστο στο κάτω κάτω της γραφής εμείς χρησιμοποιούμε τα όργανα και τις εγκαταστάσεις.
Εντύπωση μου κάνει το γεγονός ότι ο κύριος Χαλβατζάρας είναι παραπάνω από πρόθυμος να δίνει εξοπλισμό στους αθλητές ακόμα και από τα όργανα που κρατούσαν επί χρόνια ως «ανταλλακτικά» (μήπως τυχόν και γινόταν το οτιδήποτε και χαλούσε κάτι, με αποτέλεσμα να μένουν χρόνια άχρηστα και να σαπίζουν).
Όσων αφορά το υλικό και τις μπάρες για τα βάρη μπορώ να πω καθότι τα χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά και έχοντας παραχωρήσει και δικό μου εξοπλισμό στο γήπεδο ότι οι περισσότεροι 90% μπορώ να πω των προπονητών απουσιάζουν από την αίθουσα των βαρών και ακόμα και αυτοί που είναι παρών δεν προσέχουν ΚΑΘΟΛΟΥ τα βάρη και τις μπάρες, έχω δει κατά καιρούς να στραβώνουν μπάρες και οι υπαίτιοι του ατυχήματος γιατί για ατύχημα πρόκειται να παρατάνε τα πράγματα ως έχουν και να εξαφανίζονται και μιλάμε για μεγάλους αθλητές, αν οι προπονητές δεν βάλουν χέρι στους αθλητές τους να μαζεύουν την αίθουσα θα παραμένει πάντοτε σε αυτό το χάλι. Για εμένα όποιος χαλάει τα βάρη και δεν τα τοποθετεί στη θέση τους θα πρέπει να αποκρίνετε από την αίθουσα, στα κέντρα του εξωτερικού υπάρχουν παρόμοιοι κανονισμοί και έτσι όλοι μαθαίνουν να σέβονται το χώρο όπου αθλούνται.
Μακάρι να υπήρχε παιδία και να μην χρειαζόταν να χρησιμοποιήσουν οι φύλακες (που μετά ελάχιστων εξαιρέσεων είναι άβουλοι και δεν τους νοιάζει καθόλου ο χώρος που εργάζονται) απειλές και να κάθονταν όλοι οι αθλητές ένα λεπτό και να μάζευαν τα βάρη που οι ίδιοι χρησιμοποίησαν στη θέση τους πραγματικά χρειάζεται μόνο ένα λεπτό και αν δεν μπορούν μόνοι τους μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από κάποιον άλλο είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν θα την αρνηθεί κανείς

Προηγούμενο άρθροΤον τελικό των Γκραν Πρι της ΙΑΑΦ 2009 διεκδικεί ο ΣΕΓΑΣ
Επόμενο άρθροΟι κορυφαιοι του 2007