Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στο Γκέιτσχεντ με αφορμή τα κοντάρια της Νικόλ Κυριακοπούλου που έγιναν άφαντα μέχρι την ώρα του αγώνα και εμφανίστηκαν μερικές ώρες αργότερα δεν έχει προηγούμενο. Γιατί οι επικεφαλής της αποστολής έχουν αρχίσει έρευνες, ανακρίσεις και… παίζουν το CSI ΣΕΓΑΣ!

Ποιος έβαλε τα κοντάρια της στο χώρο των ανδρών; Ποιος κόλλησε το χαρτί πάνω στη θήκη της ότι πρόκειται για κοντάρια άνδρα αθλητή; Ποιος τα είδε πρώτος; Και σε ποιον το είπε; Πολλά τα ερωτήματα.

Αυτό που αρχικά υπήρχε ως δεδομένο, πως τα κοντάρια της πρωταθλήτριας είχαν χαθεί κάπου στη διαδρομή, καταρρίφθηκε. Η ομοσπονδία τα έβαλε μεν με την αεροπορική εταιρία- καθώς η αρχική πληροφορία ήταν πως είχε την ευθύνη καθώς δεν μπορούσε να δοθεί μία ξεκάθαρη απάντηση για το πού είναι τα κοντάρια ως το πρωί του Σαββάτου- αλλά αποδείχθηκε πως η εταιρία δεν έφερε ευθύνη.

Ακόμη και μετά από τη στιγμή που αποσύρθηκε από τον αγώνα, καθώς δεν μπορούσε να κάνει άλματα με τα κοντάρια που δανείστηκε από τις αντιπάλους της, η Κυριακοπούλου αναζητούσε τον εξοπλισμό της. Μόνο μερικές ώρες αργότερα όμως έμαθε πως τα κοντάρια της ήταν στο χώρο όπου φυλάσσονταν εκείνα των ανδρών.

Η συγκεκριμένη πληροφορία έφτασε στα αφτιά των ανθρώπων της ομοσπονδίας έπειτα από το τέλος του προγράμματος κι ενώ είχαν γυρίσει στο ξενοδοχείο. Μία εθελόντρια τους ενημέρωσε πως τα είχε βρει και τα είχε φωτογραφήσει νωρίτερα. Κι εκεί άρχισε το μπέρδεμα.

Όπως φαίνεται, τα αγνοούμενα κοντάρια τα είχαν δει και μάτια των μελών της αποστολής. Συγκεκριμένα ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Κυτέας, που είχαν πάει στο συγκεκριμένο χώρο, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι είναι εκεί τα κοντάρια του κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ ανδρών.

Το πρωί της Κυριακής αμφότεροι κλήθηκαν από τους αρχηγούς αποστολής, Γιάννη Σταματόπουλο και Γιάννη Μαμουζέλο, και τον αρχιπροπονητή, Δημήτρη Ευαγγελόπουλο να εξηγήσουν γιατί ενώ είχαν δει τα κοντάρια το μεσημέρι, δεν ειδοποίησαν κανέναν από την αποστολή.

Λίγο αργότερα οι τρεις επικεφαλής αναχώρησαν για το στάδιο όπου γίνονται οι αγώνες. Εκεί θέλουν να δουν με τα μάτια τους τα κοντάρια και βέβαια να λύσουν ένα άλλο μυστήριο. Αυτό με το χειρόγραφο χαρτί που είχε τοποθετηθεί στη θήκη της Κυριακοπούλου, που έγραφε «Greece, pole vault, male». Ποιος κόλλησε αυτό το χαρτί και γιατί από τη στιγμή που η θήκη έχει πλαστικοποιημένη ετικέτα με όλα τα στοιχεία της Κυριακοπούλου στα ελληνικά και τα αγγλικά;

Παράλληλα η ομάδα θα καταθέσει αίτημα εγγράφων εξηγήσεων από τους διοργανωτές, καθώς η ευθύνη βαραίνει κυρίως αυτούς, που μετέφεραν σε λάθος σημείο τα κοντάρια της Ελληνίδας αθλήτριας και απέτυχαν να τα βρουν παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις της ίδιας όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση και διαπίστωσε πως τα κοντάρια της δεν είναι μαζί με των υπολοίπων αθλητριών.

Πίσω στην Αθήνα, ο Κώστας Παναγόπουλος είναι πυρ και μανία με το γεγονός που κράτησε εκτός αγώνων την Κυριακοπούλου. Με την επιστροφή της ομάδας θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι να δώσουν εγγράφως εξηγήσεις για το όλο μπάχαλο. Η κύρια ευθύνη εννοείται πως πέφτει στους διοργανωτές, αλλά η ομοσπονδία θέλει να μάθει αν όλοι οι εμπλεκόμενοι έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να αποφευχθεί το μπέρδεμα.

Γεγονός είναι πάντως πως για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται και κάτι ακόμη. Οι τραγικές σχέσεις που έχουν μεταξύ τους αθλητές και προπονητές της Εθνικής ομάδας, που σε πολλές περιπτώσεις δεν ανταλλάσουν ούτε «καλημέρα» μεταξύ τους. Και φτάνουν ακόμη και στο σημείο να μην δίνουν χρήσιμες πληροφορίες ο ένας στον άλλο, πρεσβεύοντας το δόγμα «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα».

Στο μεταξύ, ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε νέα ανακοίνωση, προκειμένου ουσιαστικά να ανακαλέσει την επίθεση προς την αεροπορική εταιρία η οποία τελικά αποδείχθηκε πως δεν έφερε ευθύνη.

Η ανακοίνωση:

«Ο ΣΕΓΑΣ ζητά συγνώμη γιατί οι λανθασμένες πληροφορίες που δόθηκαν από το Γκέιτσχεντ, οδήγησαν στη χθεσινή ανακοίνωση, σε σχέση με τα κοντάρια της Νικόλ Κυριακοπούλου, ανακοίνωση η οποία όπως αργά το βράδυ αποδείχθηκε ήταν λανθασμένη.

Το τι συνέβη και τα κονταριά της αθλήτριας δεν ήταν στον αγωνιστικό χώρο όπως έπρεπε, το πόσο και από ποιους αναζητήθηκαν όπως επίσης θα έπρεπε, ο καταμερισμός ευθυνών στους διοργανωτές και την ελληνική αποστολή και τελικά το γιατί δεν αγωνίστηκε η αθλήτρια αποτελούν ήδη αντικείμενο έρευνας, που ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ».

Προηγούμενο άρθροΕντυπωσιακή η Rollins με 12"26 – εκτός Μόσχας Jones, Wells αλλά και η Richards [+video]
Επόμενο άρθροΚαταιγίδα στέλνει στο κλειστό το επί κοντώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ