Έναρξη του 2ου Πανελληνίου Προγράμματος «Αναδάσωση & Αθλητισμός» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας.

Από την Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε φέτος το 2ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα «Αναδάσωση & Αθλητισμός» της ΕΘΝ.Ο.Α., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 στο Δημοτικό Στάδιο «Φώτης Κοσμάς».
Στόχος του προγράμματος είναι η καθιέρωση αθλητικών δράσεων που ταυτίζονται με δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον ΜΓΣ Εθνικός, στις 9:00 το πρωί, το Στάδιο κατέκλυσαν μαθητές Δημοτικών Σχολείων, αλλά και αθλητές, πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες, όπως ο Γιώργος Σιγάλας, ο Βασίλης Πολύμερος, ο Νάσος Γαλακτερός, ο Δημοσθένης Ταμπάκος, η Έρρικα Πρεζεράκου και η Χρύσα Μπισκιτζή, οι οποίοι έσπευσαν να μεταδώσουν το Ολυμπιακό Πνεύμα και να περάσουν το δικό τους μήνυμα για τον αθλητισμό και το περιβάλλον.

Με έντονο χειροκρότημα υποδέχτηκαν οι μαθητές τον Παραολυμπιονίκη Άλεξ Ταξιλδάρη. Η ευτυχία ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων των παιδιών που έβλεπαν από κοντά τους αγαπημένους τους αθλητές, οι οποίοι υπέγραψαν εκατοντάδες αυτόγραφα στους μικρούς μας φίλους.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το άκουσμα του Ολυμπιακού Ύμνου και αμέσως μετά τους μαθητές καλωσόρισαν στη δράση της ΕΘΝ.Ο.Α εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης και εκ μέρους της Ακαδημίας ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Θωμάς Τιμαμόπουλος.
Ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης μίλησε στα παιδιά για τις αξίες του αθλητισμού και του σεβασμού στο περιβάλλον, προτρέποντάς τους να είναι ενεργοί και να αθλούνται, ενώ στη συνέχεια μαθητές και αθλητές έλαβαν θέσεις’ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της δενδροφύτευσης έξω από το Στάδιο και παρακολούθησαν την ομιλία του Τεχνολόγου Δασοπονίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Μανωλίκα Δρόσου με θέμα: «Αρχές φύτευσης κοντά σε σημείο άθλησης, στο πλαίσιο φροντίδας του φυσικού περιβάλλοντος». Αμέσως μετά φύτεψαν όλοι δενδρύλλια με μεγάλο ενθουσιασμό.
Στη β’ φάση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε παρέλαση των σχολείων μέσα στο στάδιο, με την πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άλμα επί κοντώ Έρρικα Πρεζεράκου να παρουσιάζει τις σχολικές αποστολές και να ξεσηκώνει τα παιδιά με το σύνθημα της Ακαδημίας: «Πάμε Ψηλά».

Πρώτος σταθμός των μαθητών ήταν το γήπεδο του μπάσκετ, όπου με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τους πρώην καλαθοσφαιριστές Γιώργο Σιγάλα και Νάσο Γαλακτερό να προπονούν και να παίζουν μπάσκετ με μαθητές και αθλητές των σωματείων της περιοχής στην κατηγορία παμπαίδων.
Μετά το μπάσκετ, σειρά είχε ο στίβος. Αντιπροσωπίες από όλα τα σχολεία αγωνίστηκαν στα 50μ., στα 600μ., στο μήκος, στο ύψος, και στις ρίψεις. Στους νικητές απονεμήθηκε μετάλλιο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας από τον Αντιπρόεδρο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Στέλιο Βραχιόλογλου, τον Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Θυμιανίδη Κωνσταντίνο, από τον Πρόεδρο του συνδέσμου κριτών στίβου Θράκης κ. Ευάγγελο Φουντουκίδη , από τον Επίκουρο Καθηγητή των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής κ. Αθανάσιο Κασαμπαλή, τον κ. Χρήστο Μπήκο Πρόεδρο Αθλητικής Επιτροπής Δήμου Αλεξανδρούπολης , τον Υπεύθυνο Στίβου του ΜΓΣ Εθνικός κ. Κώστα Πατερόπουλο και από τους Διευθυντές-Υποδιευθυντές των σχολείων που τίμησαν την εκδήλωση.
Τιμητική πλακέτα στους Αθλητές και στην ΕΘΝ.Ο.Α. για την διοργάνωση απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Ζιώγα Χρήστο. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε εκ μέρους της Ακαδημίας η κα Ιλεάνα Κλοκώνη η οποία με την σειρά της ευχαρίστησε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον ΜΓΣ Εθνικός για την άριστη συνεργασία και φιλοξενία, απονέμοντάς τους αναμνηστικό μετάλλιο με τον Ακάδημο.

Το επόμενο σημείο συνάντησης της ΕΘΝ.Ο.Α. για δεντροφύτευση και αθλητικές εκδηλώσεις είναι στις 3 Ιουνίου 2011 στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Πάμε Ψηλά!

Προηγούμενο άρθροΕπιτυχημένο το test event στο Νταεγού
Επόμενο άρθροΠανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000μ Α-Γ και Νέων (Α-Γ) – Συμμετοχές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ