Σε διετή βάση μπαίνει πλέον το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων, η δημοοφιλής διοργάνωση που ξεκίνησε πριν 50 χρόνια και από το 1993 γινόταν σε ετήσια βάση. Από το 2009 έχει τη νέα του μορφή ενώ με το Ευρωπαικο πρωτάθλημα να ξεκιναει από το 2012 να διεξάγεται και εμβόλιμα τις Ολυμπιακές χρονιές, εκείνη το χρονιά όπως και φέτος δεν θα γινόταν η διοργάνωση. (->ιστορικό)

Πλέον, δεν θα γίνεται όποτε υπάρχει Ευρωπαικό πρωτάθλημα και η διεξαγωγή του θα είναι τις μονές χρονιές. Επίσης το πρόγραμμά του θα αναδιαμορρφωθεί ώστε να γίνει μικρότερο και πιο τηλεοπτικο.

Ακομη, σε αποφάσεις που προχώρησε η Ομοσπονδία είναι το δικαίωμα των κατόχων του τίτλου στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα να τον υπερασπιστούν στην επόμενη διοργάνωση, κάτι που θα ισχύσει για τους νικητές του Άμστερνταμ φέτος, που θα πάρουν “wild card” για Βερολίνο το 2018.

Ακόμη, θα ισχύσουν όρια πρόκρισης για το Ευρωπαικό κλειστού στίβου (δεν υπήρχαν όρια από την ΕΑΑ), ενώ θα μπει και μεικτή σκυταλοδρομία στο Ευρωπαικό ανωμάλου δρόμου, με αρχή το 2017.

Προηγούμενο άρθροΚοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ ο Kiphoge στο Λονδίνο, πρώτος μαραθώνιος για Γκελαούζο στο Duesseldorf
Επόμενο άρθροΣτον Άγιο Νικόλαο οι προεθνικές των κατηγοριών – Αγώνες και σεμινάριο στο πρόγραμμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ