Κάποιος που έχει μάθει να γράφει ιστορία κάθε φορά που περνά τη γραμμή του τερματισμού δύσκολα συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο. Μπορεί τα τελευταία χρόνια ο Kenenisa Bekele να μην είναι ο δρομέας που χαρακτηρίστηκε ο κορυφαίος όλων των εποχών στις μεγάλες αποστάσεις, αλλά δεν παύει να αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στην… ειδικότητά του. Για αυτό μπορεί να αλλάζει αγώνισμα, αλλά όχι και συνήθειες.

Ο Αιθίοπας έχει ήδη το παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000 μ. και 10.000 μ., αλλά θέλει και εκείνο του μαραθωνίου. Στις 6 Απριλίου στο Παρίσι ο Bekele θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε αυτό το αγώνισμα και δηλώνει πως έχει μεγάλες βλέψεις.

«Θέλω να κάνω παγκόσμιο ρεκόρ στον πρώτο μου μαραθώνιο», είπε ο Bekele από το προπονητικό καμπ του στην Αντίς Αμπέμπα. «Πάντα όνειρό μου είναι οι γρήγορες επιδόσεις και να είμαι ο καλύτερος», πρόσθεσε ο δρομέας που τα τελευταία δύο χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί από διαδοχικούς τραυματισμούς.

«Αν ο μαραθώνιος πάει όπως πρέπει και αισθάνομαι καλά, τότε θέλω να τρέξω πολλές φορές αυτή την απόσταση», είπε ο Bekele. Βέβαια, η διαδρομή του Παρισιού δεν είναι από τις πιο «γρήγορες», όπως για παράδειγμα εκείνη του Βερολίνου όπου συνήθως «πέφτει» το παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου, αλλά αυτό δεν τον πτοεί.

Προς το παρόν ο Bekele τρέχει 240 χλμ. την εβδομάδα για να προετοιμαστεί, στο υψόμετρο. «Αν προπονηθώ καλά, τότε δεν φοβάμαι κανέναν», συμπλήρωσε ο δρομέας.

Προηγούμενο άρθροΆρχισε τα παγκόσμια ρεκόρ η Mary Cain –Ταχύτερη νεάνιδα στα 1.000 μ.
Επόμενο άρθροΟι Έλληνες… διδάσκουν επί κοντώ στο εξωτερικό –Κυριακοπούλου και Φιλιππίδης έγιναν «δάσκαλοι» (photos)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ