Η ηγεσία του ΣΕΓΑΣ ενόψει του κορυφαίου αγωνιστικού ραντεβού για τον κλειστό εξέφρασε στο stivoz.gr το θετικό κλίμα που υπάρχει για την προοπτική διάκρισης της Εθνικής μας ομάδας.

Τόσο ο εθνικός προπονητής όσο και οι κορυφαίοι διοικητικοί παράγοντες του ΣΕΓΑΣ στις τοποθετήσεις τους άφησαν να εννοηθεί ότι εφόσον τα πράγματα κυλίσουν στους αγώνες σύμφωνα με τις έως τώρα παρουσίες των αθλητών μας, τότε αυτή η Εθνική ομάδα είναι σε θέση να παρουσιάσει μια επιτυχημένη διεθνή εικόνα.

Παράλληλα άφησαν να εννοηθεί ότι αυτή η διοργάνωση είναι και μια σημαντική ευκαιρία ειδικά για τους νέους.

Κουτσιώρας : «Να μπουν στους τελικούς»

Ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας έθεσε τρεις άξονες για την αγωνιστική παρουσία της ομάδας μας στο φετινό Ευρωπαϊκό κλειστού και ήταν ξεκάθαρος:

«Με βάση τα όσα έχουμε πει και με τους προπονητές, θα θέλαμε:

-Να δούμε, είτε νέα ατομικά ρεκόρ, είτε καλύτερες φετινές επιδόσεις.

-Οι αθλητές μας που πάνε ως φαβορί για διάκριση να δικαιώσουν αυτόν τον τίτλο.

-Οι νέοι αθλητές μας με την παρουσία τους να κερδίσουν θέση στην Εθνική ομάδα για τις επόμενες αγωνιστικές προκλήσεις που έρχονται.

Επίσης ελπίζω κι εύχομαι, αθλητές που έχουν προσφέρει πάρα πολλά αλλά για διάφορους λόγους δεν έχουν καταφέρει να πάρουν διάκριση, αυτή τη φορά να γευτούν επιτυχίες αντάξιες της προσπάθειάς τους».

Σχετικά με την κατάσταση της ομάδας ο αρχιπροπονητής τόνισε:

«Αγωνιστικά όλοι τους δείχνουν ότι είναι σε καλή κατάσταση και τα όποια προβληματάκια αντιμετωπίζονται. Βασικός στόχος για όλους πρέπει να είναι πρώτα να μπουν στους τελικούς και μετά όλα τα άλλα. Είμαστε αισιόδοξοι για καλή παρουσία».

Σεβαστής: «Θα υπάρχει συνέχεια στις διακρίσεις»

Ο γγ του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ως πρόεδρος της ΕΠΑΣ και αρχηγός της αποστολής για τη Γλασκώβη θέτοντας το γενικότερο πλαίσιο τόνισε:

«Είμαστε στο δρόμο προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη αποστολή το καλοκαίρι στο ευρωπαϊκό εθνικών ομάδων για να καταφέρουμε να παραμείνουμε στη μεγάλη κατηγορία.

Επίσης έχουμε το Φθινόπωρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα.

Πρόκειται για σπουδαίες αγωνιστικές προκλήσεις και θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό αθλητών και αθλητριών να μπουν στην Εθνική ομάδα για να τους έχουμε …ετοιμοπόλεμους.

Αυτή η ομάδα που θα αγωνιστεί στη Γλασκώβη, ουσιαστικά αποτελείται από τρεις επιμέρους κατηγορίες.

Εχουμε αθλητές  «ψημένους» στους μεγάλους αγώνες, έχουμε νεότερους που είναι σε θέση να φέρουν διακρίσεις και έχουμε και πολύ νέα παιδιά που μπορούν και πρέπει να αποκτήσουν εμπειρίες από διοργανώσεις υψηλού επιπέδου.

Με αυτή τη διευρυμένη σύνθεση ελπίζουμε ότι θα έχουμε πολύ σημαντικές επιτυχίες στο ευρωπαϊκό κλειστού και πιστεύουμε ότι οι αθλητές μας θα συνεχίσουν στο δρόμο των διεθνών διακρίσεων παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Είμαστε αισιόδοξοι για πολύ καλή παρουσία».

Παναγόπουλος: «Τους συγχαίρω προκαταβολικά για την υπερπροσπάθειά τους»

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος είπε:

«Η έλλειψη διαθέσιμου κλειστού σταδίου για τις ανάγκες του στίβου, όπως της Παιανίας, επηρέασε την αριθμητική σύνθεση της ομάδας μας και ίσως να είχαμε περισσότερους υπό διαφορετικές συνθήκες. Οι περισσότεροι αθλητές μας υποχρεώθηκαν να προετοιμαστούν στο εξωτερικό ή στις λίγες κλειστές αίθουσες και αυτό ελπίζω να μην τους στερήσει, τις εμφανίσεις που προσδοκούν.

Εκφράζοντας και το κλίμα που επικρατεί στα μέλη της διοίκησης της ομοσπονδίας μας, θα ήθελα να δώσω από τώρα συγχαρητήρια σε κάθε αθλητή και αθλήτρια και στους προπονητές τους για την υπερπροσπάθεια που έχουν καταβάλλει φέτος και να τους ευχηθώ απόλυτη επιτυχία στους αγωνιστικούς τους στόχους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η μέχρι τώρα εικόνα, επιτρέπει αισιοδοξία για πολύ καλή αγωνιστική παρουσία. Εάν οι αθλήτριες και οι αθλητές μας, πλησιάσουν ή ξεπεράσουν τις φετινές τους επιδόσεις, τότε πιστεύω πως την Κυριακή το βράδυ θα έχουμε συνολικά μια ακόμα πολύ καλή διεθνή εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας».

Κώστας Μπάκος

Προηγούμενο άρθροΗ Σκαρβέλη για το “βαρύ όργανο” και τη σφυροβολία
Επόμενο άρθροΏρα Γλασκώβης
Ο Κώστας Μπάκος είναι δημοσιογράφος - αθλητικός συντάκτης. Από το 2001 κάνει μεταδόσεις αγώνων στίβου και άλλων ολυμπιακών αθλημάτων στο Eurosport. Ήδη από το 1995 και επί σειρά ετών ήταν στην επιμέλεια του ρεπορτάζ στίβου και από το 2004 πέρασε και στη σύνταξη ύλης σε κορυφαίες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ