Ειδικότητά της να ανατρέπει μία κατάσταση που φαίνεται εις βάρος της. Είτε είναι η επιστροφή μετά από έναν τραυματισμό, είτε η… φονική επάνοδος σε έναν αγώνα που φαίνεται να πηγαίνουν στραβά τα πράγματα. Φονική για τα ρεκόρ. Γιατί η κατάρριψή τους, είναι μία άλλη ειδικότητα της Νικόλ Κυριακοπούλου.

Και τα δύο ταλέντα της τα έδειξε στο Diamond League της Νέας Υόρκης. Εκεί όπου έγινε ξανά η Νικόλ των… ρεκόρ, βρίσκοντας το ρυθμό της μετά από λίγο καρδιοχτύπι και ισοφαρίζοντας την καλύτερη «πτήση» που έχει κάνει ποτέ Ελληνίδα επικοντίστρια, όταν πέρασε τα 4,80 μ., για να πάρει τη δεύτερη θέση. Αγώνισμα στο οποίο μετείχε και η Κατερίνα Στεφανίδη, χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει την εμφάνιση που ήθελε καθώς ακυρώθηκε.

Ο αγώνας ξεκίνησε… ανάποδα για την Κυριακοπούλου. Χρειάστηκε τρίτο άλμα για τα 4,54 μ. και τα 4,64 μέτρα. Φαίνεται ότι χρειαζόταν να ανέβει ο πήχης ψηλά για να βρει τον καλό της εαυτό. Στα 4,74 μ., ήταν απευθείας αλάνθαστη, κάνοντας το καλύτερο άλμα της ζωής της σε ανοιχτό στίβο. Μέχρι το επόμενο… που ήρθε λίγα λεπτά αργότερα. Όταν ο πήχης ανέβηκε στα 4,80 μ., η Κυριακοπούλου τα κατάφερε και πάλι με την πρώτη προσπάθεια, για να ισοφαρίσει το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ, την επίδοση που σημείωσε φέτος στις 21 Φεβρουαρίου, στο Μπέρμιγχαμ.

Την ίδια ώρα, έδινε μία απίστευτη μάχη με την Fabiana Murer. Όταν η Κυριακοπούλου πέρασε απευθείας τα 4,74 μ., ανέβηκε στην πρώτη θέση, καθώς η αντίπαλός της απέτυχε. Η Βραζιλιάνα όμως δεν σπατάλησε δυνάμεις. Δεν δοκίμασε ξανά σε αυτό το ύψος, αλλά περίμενε να πάει ο πήχης στα 4,80 μέτρα. Εκεί, η Κυριακοπούλου πανηγύρισε το ρεκόρ με την πρώτη προσπάθεια, αλλά και η Murer ήταν αλάνθαστη. Στα 4,86 μ., καμία από τις δύο τους δεν τα κατάφερε και έτσι η Βραζιλιάνα ήταν νικήτρια, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεύτερη.

Έτσι, πλέον η Murer είναι πρώτη στη βαθμολογία του επί κοντώ στα Diamond League, με 8 βαθμούς, αλλά νιώθει… καυτή την ανάσα της Κυριακοπούλου, που την ακολουθεί με έξι βαθμούς. Και αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταξύ τους μονομαχία έκανε το επί κοντώ να μοιάζει αγώνισμα μεγάλης διοργάνωσης, αφού η τελευταία φορά που δύο άλτριες πέρασαν τα 4,80 μ. στον ίδιο αγώνα, ήταν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2013.

Με το 4,80 μ. η Κυριακοπούλου έγινε η 10η καλύτερη επικοντίστρια όλων των εποχών στον κόσμο στον ανοιχτό στίβο- είναι ένατη στην αντίστοιχη λίστα του κλειστού με την ίδια επίδοση- και βέβαια μαζί με τη Murer είναι πλέον στη δεύτερη θέση της λίστας με τις φετινές επιδόσεις, πίσω από την Jenn Suhr που έχει 4,81 μέτρα.

Στη Νέα Υόρκη η Αμερικανίδα δεν τα πήγε όπως θα ήθελε, καθώς ήταν τρίτη με 4,54 μέτρα.

Η Στεφανίδη από την άλλη δεν κατάφερε να κάνει την εμφάνιση που περίμενε. Μπήκε στον αγώνα όταν ο πήχης βρισκόταν στα 4,44 μ., αλλά δεν κατάφερε να περάσει το αρχικό ύψος και ακυρώθηκε.

Ρούλα Βλασσοπούλου

το άλμα της Νικολ (στο 2:42″)

Διαβάστε ακόμη

O Usain δεν είναι Bolt και ανησυχεί –Σκιά του εαυτού του στη Ν. Υόρκη (video)

Προηγούμενο άρθροΤοφάλεια: Ξεκίνησε η δράση στην Πάτρα (live)
Επόμενο άρθροΟ… παλιός, Ιακωβάκης, είναι πάντα αλλιώς –Και οι νέοι ήταν ωραίοι και με όρια (+photos)

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΜΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΗΧΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ