Ακόμη και στα πιο τρελά του όνειρα, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το 2012 θα κυλούσε έτσι για εκείνον. Γιατί σε μία χρονιά ο Aries Merritt έγινε «χρυσός» Ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ των 110 μ. εμπόδια. Επιτυχίες που ο Αμερικανός δεν διστάζει να παραδεχθεί πως δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμενε.

«Πριν από το 2012 ήξερα- εντάξει ίσως δεν ήξερα αλλά τουλάχιστον πίστευα- ότι θα είχα την ευκαιρία να ξεχωρίσω αν μπορούσα να ξεπεράσω τα παλιά προβλήματα. Αλλά αν σκέφτηκα ποτέ ότι θα τρέξω 12.80; Εντάξει λοιπόν, πρέπει να το παραδεχθώ, όχι.
Κάτω από 13.00 σίγουρα, μπορούσα να το κάνω. Ένα Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο; Ίσως, αν έμενα υγιής, βελτίωνα την τεχνική μου και επιβίωνα στα τράιαλς. Παγκόσμιο ρεκόρ; Δύσκολο, αλλά ποτέ μην λες ποτέ. Αλλά 12.80; Τι είναι αυτό;», έγραψε στο πρώτο του ημερολόγιο στην ιστοσελίδα της IAAF ο Merritt.

«Κοιτάζοντας πίσω, πιστεύω ότι υπάρχουν στιγμές στην καριέρα ενός αθλητή που όλα ταιριάζουν. Για εμένα, είχα την ευλογία να γίνει αυτό την ίδια χρονιά, σε μία Ολυμπιακή χρονιά. Επιστρέφω με μεγαλύτερο κίνητρο από ποτέ. Τα δύσκολα χρόνια, περνούσα τον ελεύθερο χρόνο μου μακριά από τα εμπόδια, χωρίς να σκέφτομαι την προπόνηση και τους αγώνες. Τώρα μετά από την προπόνηση κάθομαι και σχεδιάζω σε χαρτί και σκέφτομαι την τεχνική και τι πρέπει να βελτιώσω», κατέληξε ο Αμερικανός πρωταθλητής.

Προηγούμενο άρθροΤέλος οριστικά για την Hellebaut
Επόμενο άρθροΤο βαλκανικό ανωμάλου το Σάββατο με συμβολική συμμετοχή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ