Δυο ελληνικές παρουσίες σε τελικούς σήμερα, που οι φίλαθλοι στην Ελλάδα τις είδαν μισές αφου η κρατικη τηλεοραση προτίμησε να διακόψει για πολλή ώρα για πολιτικές δηλώσεις.
Με μια έκτη και μια έβδομη θέση ολοκληρώθηκε λοιπόν για την ελληνική ομάδα η 2η αγωνιστική ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου που γίνεται στην Κώνσταντινούπολη. Ο Λούης Τσάτουμας με τα 7,88 μ. ήταν έκτος στο μήκος, ενώ ο Κώστας Φιλιππίδης με τα 5,70 μ. που ξεπέρασε πήρε την έβδομη θέση!
Αύριο, Κυριακή, η Ελλάδα έχει δύο ακόμη συμμετοχές σε τελικό, αυτές των Δημήτρη Χονδροκούκη και Κώστα Μπανιώτη στο ύψος (στις 15.30).

Στον προκριματικό του μήκους όταν είδε τα 8,00 μ. που σημείωσε με την πρώτη προσπάθεια έκανε τον σταυρό του. Στον τελικό όμως του αγωνίσματος ο Λούης Τσάτουμας δεν είχε… εύκολη αποστολή! Ο κορυφαίος Ελληνας άλτης του μήκους δεν κατάφερε να επαναλάβει ένα άλμα σαν αυτό του προκριματικού και στον τελικό και πήρε την έκτη θέση με καλύτερο άλμα στα 7,88 μέτρα που σημείωσε στην πρώτη του προσπάθεια. Στην συνέχεια είχε τρία άκυρα άλματα -‘οπως και ι περισσότεροι σε αυτές τις προσάθειες- και ολοκλήρωσε την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με άλμα στα 7,49 μ. και 7,77 μέτρα.

Στην κορυφή όμως οι αλλαγές ήταν πολλές! Ο Αλεξάντερ Μένκοβ μετά τα 8,22 μ. που σημείωσε στη δεύτερη προσπάθεια του πίστευε ότι είχε… καθαρίσει με την υπόθεση νίκη όμως οι ανατροπές ήταν αρκετές! Νικητής τελικά αναδείχθηκε ο Βραζιλιάνος Μάουρο ντα Σίλβα κάνοντας δύο φορές στον τελικό άλμα στα 8,23 μ. στο πέμπτο και έκτο του άλμα. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Αυστραλός Χένρι Φρέιν με τα 8,23 μ. που σημείωσε στο έκτο άλμα και τελικά ο Ρώσος που είχε ενα μεγάλο αλλα άκυρο άλμα στην τελευταία του προσπάθεια για νεα ανατροπή, πήρε το χαλκινο μετάλλιο.

*

Οτι ήταν σε καλή κατάσταση ήταν σίγουρο. Αυτό που ήθελε και ο ίδιος ήταν να κλείσει τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τελικά ο Κώστας Φιλιππίδης μπορεί να μην ανέβηκε στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου που ήταν ο στόχος του, όμως, κατάφερε να κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση και να φύγει από την Κωνσταντινούπολη με την έβδομη θέση και άλμα στα 5,70 μέτρα.

Ο κορυφαίος Ελληνας άλτης του επί κοντώ ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 5,50 μ. τα οποία πέρασε με την πρώτη, στην συνέχεια χρειάστηκε δύο προσπάθειες για τα 5,60 μ. και 5,70 μέτρα. Αφησε τα 5,75 μ. και είχε… τέσσερα άλματα στα 5,80 μέτρα. Οταν ξεκίνησε τη δεύτερη προσπάθεια στο συγκεκριμένο ύψος πέρασε από μπροστά του ο κάμεραμαν με αποτέλεσμα να κόψει τη φόρα του και να κάνει ουσιαστικά ένα διαδικαστικό άλμα. Αμέσως μετά πήγε στους κριτές τους εξήγησε τι συνέβη και αφού έκανε την τρίτη άκυρη του είπαν ότι είχε δικαίωμα να κάνει μια ακόμη, η οποία όμως ήταν και πάλι άκυρη.

«Στη δεύτερη προσπάθεια στα 5,80 μ. μπήκε μπροστά στο διάδρομο ένας κάμεραμαν. Για αυτό και διαμαρτυρήθηκα. Τρόμαξα μην τον χτυπήσω. Παρόλα αυτά πήγαν καλά τα πράγματα. Τα 5,75 μ. τα άφησα γιατί ήταν ανούσια, θα μου έδιναν κάποιες θέσεις παραπάνω, αλλά όχι μετάλλιο. Δεν θα μου έδιναν κάτι. Τα 5,80 μ. όμως έδιναν μετάλλιο για αυτό και πήγα απευθείας εκεί. Κάναμε μια καλή προσπάθεια τον φετινό χειμώνα. Πήγα καλά, ήμουν σταθερός και τώρα κοιτάζουμε μπροστά. Είναι φόρα για το καλοκαίρι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε ο Φιλιππίδης που προπονείται με τον Δημήτρη Κυτέα. Οσο για το εάν το κοντάρι είχε… βαρύνει από το άγχος όταν έκανε ουσιαστικά την… τέταρτη προσπάθεια του στα 5,80 μ., ο Φιλιππίδης απάντησε: «Το κοντάρι είναι ίδιο σε όλες τις προσπάθειες».

Το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Γάλλο Ρενό Λαβιλενί που παρά τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε όλη τη χρονιά κατάφερε να ξεπεράσει τα 5,95 μέτρα. Στην συνέχεια είχε ένα άκυρο στα 6,00 μ. και δυο στα 6,02 μέτρα. Ο Γερμανός Μπγόρν Οτο πήρε το ασημένιο μετάλλιο με 5,80 μ. και ο Αμερικανός Μπραντ Γουόλκερ με την ίδια επίδοση ήταν τρίτος.

Για το παγκόσμιο ρεκορ στο 7θλο και τα υπόλοιπα αγωνίσματα δείτε: http://www.stivoz.gr/?p=9743

Προηγούμενο άρθροΟ Ερντογάν, το συρτάκι και η σημαία του ψευδοκράτους…
Επόμενο άρθροΚων/πολη Β’ απ.: Παγκόσμιο ο Eaton, νικες Gatlin και Aldama, ηττα Chicherova

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ