Κάτι συμβαίνει με τους Έλληνες και τον αριθμό «10» στη Μόσχα. Αυτός υπήρχε δίπλα στο όνομα του Κώστα Φιλιππίδη στο επί κοντώ. Εκεί και ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος. Από την… κατάρα της δέκατης θέσης δεν γλίτωσε ούτε ο Λούης Τσάτουμας, καθώς αυτή πήρε στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Καλαματιανός άλτης που έβγαζε με άνεση… ταχυδακτυλουργού από το «μανίκι» τα άλματα πάνω από τα 8 μ. φέτος «ξέμεινε» από άσους τη χειρότερη στιγμή. Ήταν βέβαια μόλις δύο εκατοστά, απόσταση που δεν είναι αρκετή για να μειώσει την αξία ενός άλτη, αλλά ικανή να τον κρατήσει εκτός οκτάδας όπως αποδείχθηκε. Στα 8 μ. είχε προσγειωθεί ο Godfrey Mokoena την κρίσιμη στιγμή, έπειτα από τις τρεις προσπάθειες, αλλά ο Τσάτουμας χρειαζόταν ένα εκατοστό παραπάνω, καθώς είχε ξεκινήσει με δύο άκυρα άλματα.

Τελικά το πολυπόθητο δεν ήρθε. Τουλάχιστον μία, μικρή είναι η αλήθεια, παρηγοριά για τον Τσάτουμα είναι το γεγονός πως η δέκατη θέση μπορεί να μην είναι αυτό που ονειρευόταν, αλλά είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος, έπειτα από τη 12η στο Παρίσι και την 11η στο Βερολίνο.

Ο τελικός είναι σε εξέλιξη.

Προηγούμενο άρθροΜόσχα: Συνεπής ο Τσάκωνας, 17ος στο σύνολο με 20.56
Επόμενο άρθροΜόσχα: Τα κορίτσια… σφύριζαν ρεκόρ αλλά η Lysenko ήταν πάνω από όλες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ