Λούης Τσάτουμας, Νικόλ Κυριακοπούλου, Κώστας Φιλιππίδης… Παρά τα προβλήματα ή τις ελλείψεις, εννοείται πως η Ελλάδα έχει τους δικούς της σταρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Την ίδια ώρα όμως, στο Ηράκλειο θα βρεθούν και κάποιοι σταρ παγκοσμίου επιπέδου, για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου.

Αναμφισβήτητα, το μεγάλο όνομα είναι η Dafne Schippers. Η Ολλανδέζα που έχει έρθει σαν… άνεμος τα τελευταία δύο χρόνια στα σπριντ, παρότι μοίραζε την αγάπη και το χρόνο της και με τα σύνθετα αγωνίσματα, για να σαρώσει στο διάβα της ευρωπαϊκούς τίτλους και να πετύχει επιδόσεις που είχε χρόνια να δει η «γηραιά» ήπειρος από δική της αθλήτρια.

Βέβαια, μεγαλύτερες διακρίσεις έχει η Barbora Spotakova- η Τσέχα έχει αναδειχθεί δύο φορές Ολυμπιονίκης του ακοντισμού- αλλά η αλήθεια είναι πως φέτος παλεύει να βρει τον εαυτό της.

Οι Τσέχοι θα έχουν κι άλλους σπουδαίους αθλητές στην ομάδα τους, όπως η παγκόσμια πρωταθλήτρια των 400 μ. εμπόδια, Zuzana Hejnova και ο δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου στα 400 μ., Pavel Maslak.

Για τους Πορτογάλους, ο σταρ είναι ο Nelson Evora, ο Ολυμπιονίκης του τριπλούν του 2008 που κέρδισε φέτος το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Οι χώρες που μετέχουν στην Α’ κατηγορία, πέρα από την Ελλάδα, είναι: Βέλγιο, Τσεχία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ελβετία και Τουρκία.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Διαβάστε ακόμη

Ο Ιακωβάκης θυμάται…: Η πρώτη συμμετοχή με την Εθνική, οι καλύτερες στιγμές και οι ατυχίες

Πάτησε… Κρήτη η Εθνική –Οι ελπίδες για άνοδο στο Ευρωπαϊκό Ομάδων

Τα γαλάζια χαμόγελα: Η άφιξη της Εθνικής ομάδας στο Ηράκλειο (photos)

Η μάχη για την κορυφή της Ευρώπης –Το «στέμμα» κρίνεται στο Τσεμποκσάρι

Όλες οι πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων

Προηγούμενο άρθροΠάτησε… Κρήτη η Εθνική –Οι ελπίδες για άνοδο στο Ευρωπαϊκό Ομάδων
Επόμενο άρθροΤα γαλάζια χαμόγελα: Η άφιξη της Εθνικής ομάδας στο Ηράκλειο (photos)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ