Ένα ακόμα μετάλλιο για την ελληνική αποστολή και ένα ακόμα πανελ.ρεκόρ αλλά και μια παγκόσμια επίδοση είχε το απογευματινό πρόγραμμα της 3ης και προτελευταίας ημέρας στο Gyor.

-> Ελλην.συμμετοχές – Αποτελέσματα

Ο Γεράσιμος Καλογεράκης με εντυπωσιακό φινάλε κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον ακοντισμό.

Ο Κρητικός αθλητής ξεκίνησε πολύ καλά με 71,71μ. και μόλις 1εκ. από το ρεκόρ του. Στη συνέχεια είχε 2 χαμηλότερες και 2 άκυρες και βρισκόταν 4ος, για να ερθει να κάνει μια πολύ μεγάλη τελευταία βολή στα 77,45μ. -απέχοντας 1μ. από το πανελλήνιο του Κυριαζή με το ακόντιο των 700γρ.
->video
Ο Πολωνός Marek Mucha που είχε από την τρίτη βολή την πρωτοπορία με 79μ., στην τελευταία του προσπάθεια έριξε 80,01μ.

Με την πρώτη προσπάθεια και με ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ, πέρασε στον τελικό του τριπλούν η Σπυριδούλα Καρύδη.

Η Κερκυραία αθλήτρια που έκανε κι εχθές νέο ρεκόρ στο μήκος, προσγειώθηκε στα 13,15μ. (+1,2) βελτιώνοντας κατά 4εκ. το ρεκόρ της.
Η Βουλγάρα Nacheva που είναι το φαβορί του αγωνίσματος, έκανε 13,32μ., ενώ στο άλλο γκρουπ η Ισπανίδα νικήτρια των συνθέτων Vicente έκανε και αυτή 13,15μ.

Στο αγώνισμα ηταν και η Χριστονύμφη Παίδιου που έκανε 11,80μ. κι έκλεισε έτσι τις συμμετοχές της Κύπρου στη διοργάνωση.

Με 5η θέση σε 13.90 στα 110μ. εμπόδια ολοκλήρωσε ο Γιάννης Καμαρινός μια πολύ καλή παρουσία με την επιτυχία της εισόδου στον τελικό και του “εισιτηρίου” για τους Ολυμπιακούς Π/Κ. Νικητής ήταν ο Βρετανός Bennett σε 13.19.
-> video

Ο Ουκρανός Mykhaylo Kokhan στην τελευταία του βολή εξαφάνισε τη σφύρα. Με 87,82μ. σημείωσε παγκόσμια επίδοση βελτιώνοντας τα 87,16μ. του Halasz από το 2014.

-> Πρόγραμμα – πληροφορίες διοργάνωσης

Η Κυριακή το πρωί έχει μονάχα 4 αγωνίσματα 10θλου και το απόγευμα γίνονται οι εναπομείναντες 14 τελικοί με πολλές και καλές ελληνικές συμμετοχές:
ο Αντώνης Σάντας και ο Σωτήρης Χυτας στο επίκοντώ (ο καλύτερος πάει και Buenos Aires), η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό, η Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν, η Παναγιώτη Δόση στο ύψος, η Σοφία Κεσσίδη στη δισκοβολία.

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιο συνθέτων (Θεσσαλονίκη)
Επόμενο άρθρο3ο γκραν πρι (Πάτρα) Τοφάλεια 2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ