Ελληνικό σύστημα αξιολόγησης και προϋποθέσεις ένταξης αθλητών στο σχεδιασμό 06-08

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για το ελληνικό σύστημα αξιολόγησης (ράνκινγκ) και τις προϋποθέσεις ένταξης αθλητών στις κατηγορίες του σχεδιασμού για την περίοδο 2006-2008.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 2008 (απο ΣΕΓΑΣ)

ΣΕΛΙΔΑ 2
Γίνεται
Η τελική βαθμολόγηση των αθλητών προκύπτει από τον μέσο όρο των ΠΕΝΤΕ καλύτερων βαθμών εμφάνισης.
Αντί
Η τελική βαθμολόγηση των αθλητών προκύπτει από τον μέσο όρο των έξη καλύτερων βαθμών εμφάνισης.

ΣΕΛΙΔΑ 8 Σύνθετα Αγωνίσματα
Γίνεται
Στα σύνθετα αγωνίσματα ο βαθμός ράνκιγκ προκύπτει από τον Μέσο όρο δύο βαθμών εμφάνισης, οι οποίοι θα πρέπει να είναι στο κύριο αγώνισμα.
Αντί
Στα σύνθετα αγωνίσματα ο βαθμός ράνκιγκ προκύπτει από τον Μέσο όρο τριών βαθμών εμφάνισης, εκ των οποίων οι 2 θα πρέπει να είναι στο κύριο αγώνισμα .

ΣΕΛΙΔΑ 9
Γίνεται
Στα αγωνίσματα δρόμου απαιτούνται τρεις (3) βαθμοί εμφάνισης Ενώ στα αγωνίσματα του βάδην δύο βαθμοί εμφάνισης αλλά μόνο σε κύριο αγώνισμα
Απ αυτούς
—-Για τα αγωνίσματα δρόμου τουλάχιστον ο ένας βαθμός εμφάνισης θα πρέπει να είναι σε κύριο αγώνισμα .
Αντί
Τόσο στα αγωνίσματα δρόμου όσο και του βάδην απαιτούνται τρεις (3) βαθμοί εμφάνισης
Απ αυτούς
—-Για τα αγωνίσματα δρόμου τουλάχιστον ο ένας βαθμός εμφάνισης θα πρέπει να είναι σε κύριο αγώνισμα .

ΣΕΛΙΔΑ 21
Γίνεται
2. στους 5 καλύτερους βαθμούς εμφάνισης που συμπεριλαμβάνονται στην τελική βαθμολόγηση πρέπει να περιλαμβάνεται ένα μίνιμουμ από 3 βαθμούς εμφάνισης στο κύριο αγώνισμα ( 2 για το αγώνισμα 5000-10000μ)
Αντί
2. στους 6 καλύτερους βαθμούς εμφάνισης που συμπεριλαμβάνονται στην τελική βαθμολόγηση πρέπει να περιλαμβάνεται ένα μίνιμουμ από 4 βαθμούς εμφάνισης στο κύριο αγώνισμα ( 3 για το αγώνισμα 5000-10000μ)

ΣΕΛΙΔΑ 24 Συμμετοχή σε αγώνες
Γίνεται
να έχουν συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε σε 3 αγώνες των κατηγοριών 1,2,3,4,5,6, 7. Από την κατηγορία αγώνων 7 λαμβάνονται υπ όψιν μόνο οι αγώνες της σειράς ΕΑΑ permit,το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και το Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων. Ειδικά για τα αγωνίσματα του Βάδην και των Συνθέτων θα πρέπει να έχει 2 από τους αγώνες των κατηγοριών 1,2,3,4,5,6.
Αντί
να έχουν συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε σε 4 αγώνες των κατηγοριών 1,2,3,4,5,6. Ειδικά για τα αγωνίσματα του βάδην και των συνθέτων θα πρέπει να έχει 2 από τους αγώνες των κατηγοριών 1,2,3,4,5,6.

ΣΕΛΙΔΑ 26
Γίνεται
Να έχουν συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε σε 3 αγώνες των κατηγοριών 1,2,3,4,5,6,7. Από την κατηγορία αγώνων 7 λαμβάνονται υπ όψιν μόνο οι αγώνες της σειράς ΕΑΑ permit, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και το Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων
Αντί
Να έχουν συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε σε 4 αγώνες των κατηγοριών 1,2,3,4,5,6,7. Από την κατηγορία αγώνων 7 λαμβάνονται υπ όψιν μόνο οι αγώνες της σειράς ΕΑΑ permit και το χειμερινό κύπελλο ρίψεων.

ΣΕΛΙΔΑ 28 Κατηγορία Β
Προστίθεται
(ειδικά για το 2008)
Επίσης
— Στην κατηγορία αυτή θα ενταχθούν και οι αθλητές που Κατέλαβαν την πρώτη έως Τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Α και 4η – 6η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Super League και συμπερι- λαμβάνονται στις πρώτες 50 θέσεις στο παγκόσμιο σύστημα βαθμολόγησης της ΙΑΑΦ, με βάση την βαθμολογία τους στον ΤΕΛΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

ΣΕΛΙΔΑ 29
Προστίθεται (Κατηγορία Εθνικού Επιπέδου)
3. 5η και 6η θέση με την Oμάδα των Σκυταλοδρομιών στη Super League

ΣΕΛΙΔΑ 30
(Προστίθεται) ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Για τους τραυματίες η ένταξη τους θα γίνεται από την ΕΠΥΑ κατά περίπτωση και μετά από αιτιολογημένη εισήγηση της υγειονομικής υπηρεσίας για την σοβαρότητα της κατάστασης και τον προβλεπόμενο χρόνο αποθεραπείας.