03/08/1992 – Τερματισμός με τον πατέρα

Από τις πλέον συγκλονιστικές στιγμές που μνημονεύονται πάντα, ήταν αυτή με τον Derek Redmond στα ημιτελικά των 400μ. στη Βαρκελώνη.
O Redmond ήταν ο κάτοχος του ρεκόρ Μ.Βρετανίας από τον ημιτελικό στο παγκόσμιο του 1987 με 44.50 και παγκόσμιος πρωταθλητής με την 4χ400μ. (με Black, Regis, Akabusi) το 1991. Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε αποσυρθεί λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη κούρσα, με τραυματισμό στον Αχίλλειο.

Ούτε και στη Βαρκελώνη, όπου ως τότε είχε κάνει 8 χειρουργικές επεμβάσεις, έμελλε τελικά να φτάσει μέχρι τέλους. Είχε κερδίσει τη σειρά τoυ σε προκριματικό και προημιτελικό, αλλά στον ημιτελικό 150μ. πριν το τέλος υπέστη θλάση στο δικέφαλο.
Ο πατέρας του πέρασε την ασφάλεια και μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και σαν δεκανίκι του Redmond που έκλαιγε συνεχώς, πήγαν ως τον τερματισμό. Βέβαια τα αποτελέσματα έγραψαν DNF αλλά μικρή σημασία είχε.

Στον άλλον ημιτελικό που ακολούθησε ο Grindley έκανε για 3εκ. εθνικό ρεκόρ -και πέρασε τελικό- ενώ η ομάδα 4χ400μ. πήρε το χάλκινο. O Redmond τελείωσε την καριέρα του.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή δημιούργησε motivation video “Celebrate Humanity” με τη σκηνή Redmond και λόγια: “Strength is measured in pounds. Speed is measured in seconds. Courage? You can’t measure courage”