Καραμπάτης Δημήτρης

O Δημητρός Καραμπάτης γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1899 στη Σμύρνη και ήταν ένας πολυσύνθετος αθλητής στίβου του Πανιωνίου. 

Υπήρξε πανελληνιονίκης και ρέκορντμαν σε 100μ.-200μ., σφυροβολία, δισκοβολία, ελληνική δισκοβολία. Συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιάδες (1920 σε 100μ-200μ., 1924 & 1928 σε σφαίρα-δίσκο) ενώ υπήρξε και βαλκανιονίκης το 1930-1931 σε σφύρα και ελλην.δισκοβολία.
Εκτός από το στίβο διακρίθηκε και σε κολύμβηση, υδατοσφαίριση, καταδύσεις, βόλεϊ, πυγμαχία, άρση βαρών και ελληνορωμαϊκή πάλη

Στην καταστροφή του 1922 θεωρήθηκε χαμένος αλλά κατάφερε να ξεφύγει και να φτάσει στην Κύπρο, από όπου ειδοποίησε τηλεγραφικά ότι ζει. Από κει μετέβη στην Αλεξάνδρεια, όπου έμεινε για λίγο διάστημα, συμμετείχε σε αγώνες και κατέρριψε τα ρεκόρ Αιγύπτου στη σφαίρα και στη δισκοβολία. 
Έπειτα ήρθε στην Αθήνα, όπου συνέβαλε στην ανασυγκρότηση του Πανιωνίου ως αθλητής και ως έφορος του τμήματος στίβου.

Εργάστηκε και ως αθλητικός συντάκτης και το 1928 διετέλεσε αντιπρόεδρος στο πρώτο Δ.Σ. της Ένωσης Αθλητικών Συντακτών. Μετά την αποχώρηση του από το στίβο ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία.

Το 1936 εξελέγη πρόεδρος του Πανιωνίου Γ.Σ., τον οποίο υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως το θάνατό του. Η προτομή του υπάρχει στην είσοδο του Σταδίου του συλλόγου στη Νέα Σμύρνη. Διετέλεσε, επίσης, πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και έπειτα την Απελευθέρωση (1943-1946) και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) και μέλος του ΔΣ διαφόρων ομοσπονδιών.

Πέθανε από καρκίνο στις 3 Σεπτεμβρίου 1964.