Αν η εκκίνηση καθορίζει και το αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό τότε ο Μάκης Στεργιούλης– ως σπρίντερ άλλωστε- φρόντισε να δώσει την καλύτερη ώθηση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο αθλητής του Τρίτωνα ήταν… πρωινός άνεμος στα προκριματικά της πρώτης ημέρας, στο Ολυμπιακό στάδιο, από όπου «πέρασε» σαν… σφαίρα, φεύγοντας με ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Ο Στεργιούλης τερμάτισε σε 10.22 στη σειρά του στα 100 μ., ήταν βέβαια ο ταχύτερος των προκριματικών και έγινε ο 12ος καλύτερος Ελληνας όλων των εποχών στην κούρσα της «μίας ανάσας». Μάλιστα, φρόντισε να… ξεσκονίσει το ατομικό του ρεκόρ, που ήταν 10.29 και κρατούσε από 2007.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας από την άλλη προτίμησε να περάσει ένα πιο «χαλαρό» πρωινό. Στα 80 μ. «έσβησε» τις μηχανές και κέρδισε τη 2η σειρά με 10.52, δείχνοντας επίσης σε πολύ καλή κατάσταση.

Κάτι ανάλογο έκανε και ο Κώστας Δουβαλίδης, χαλαρώνοντας στο τέλος. Έτσι ο Δραμινός σημείωσε 13.55 στον πρωινό προκριματικό των 110 μ. εμπόδια. Την καλύτερη επίδοση στα 400 μ. των ανδρών σημείωσε ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης (47.63), που είναι και η καλύτερη επίδοση φέτος στην χώρα. Ο Δημήτρης Γράβαλος ακολούθησε με 48.01 και τρίτος ήταν ο Τρύφωνας Μπέκτσης με 48.32.

Στις γυναίκες, η Γωγώ Κοκλώνη ήταν η πιο γρήγορη των προκριματικών στα 100 μ., καθώς κέρδισε με 11.41 τη σειρά της, βελτιώνοντας τη φετινή της επίδοση. Η Μαρία Γάτου από την άλλη «ανανέωσε» το ατομικό της ρεκόρ, χάρη στο 11.44 που πέτυχε στην 3η σειρά.

Στο μήκος των γυναικών μόνο η Ευαγγελία Γαλένη ξεπέρασε τα 6,00 μ. (6,07 μ.), ενώ συνολικά τέσσερις αθλήτριες ξεπέρασαν το όριο των 5,80 μέτρα. Δεύτερη με 5,92 μ. ήταν η Έφη Κολοκυθά και τρίτη με 5,82 μ. η Χάιδω Αλεξούλη. Στο επί κοντώ ο Κώστας Φιλιππίδης ολοκλήρωσε το τυπικό μέρος της συμμετοχής του στη διοργάνωση, με άλμα στα 4,70 μέτρα. Δεν αγωνίστηκε ο Δημήτρης Πατσουκάκης, που μέσα στην εβδομάδα υπέστη φλεγμονή στη ποδοκνημική και αναγκάστηκε να αποσυρθεί.

Ένα άλμα ήταν αρκετό για τον Δημήτρη Τσιάμη, που προσγειώθηκε στα 16,45 μ. και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του απογευματινού τελικού, στον ακοντισμό των ανδρών ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης είχε την καλύτερη βολή με 72,03 μ. και ήταν ο μοναδικός από τους μετέχοντες που ξεπέρασε τα 70,00 μέτρα.

Διαβάστε ακόμη

Η κόντρα «ξύπνησε» τον Τσιάμη –Ευχάριστη έκπληξη η Μουρτά

Δουβαλίδης- Πεσιρίδου… 1-1: Με ατομικό ρεκόρ η Πεσιρίδου, θα συνεχίσει την κόντρα τους στη Ζυρίχη

Δοκιμαστικές… πτήσεις στο ΟΑΚΑ –Ο Φιλιππίδης 5,60 μ., ο Μάστορας 2,26 μ.

Τα αποτελέσματα

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ, ΟΑΚΑ (19-20/7)
Επόμενο άρθροΔειλά βήμα εξωστρέφειας –Η Ελλάδα διεκδικεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ