Ο Μιχάλης Γελασάκης στους άνδρες και η Κωνσταντίνα Κεφαλά στις γυναίκες ήταν οι νικητές στα 6.000μ ανδρών και 4.000μ γυναικών στον τελικό αγώνα της εφετινής σειράς «Γύροι των Πόλεων» που έγινε σήμερα Κυριακή 22 Μαρτίου στη Χίο και ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Μιχάλη Κούση. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Νομαρχιακός Αθλητικός Οργανισμός Χίου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου και ο ΣΕΓΑΣ.
Στους αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από 410 αθλητές και αθλήτριες σε όλες τις κατηγορίες ( Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Κυκλικοί Αγώνες-Λαϊκός Δρόμος και ΑμεΑ ).

Ο Γελασάκης εκτός από την νίκη του στην Χίο είναι και ο νικητής του φετινού θεσμού αφού συγκέντρωσε 58 βαθμούς όπως και η Κεφαλά στις γυναίκες με 54 βαθμούς μετά τους αγώνες σε Σητεία, Καλάβρυτα, Νέα Σμύρνη, Φιλοθέη και Χίο.
Στη δεύτερη θέση στους άνδρες πίσω από τον Μιχάλη Γελασάκη (ΟλυμπιακόςΣΦΠ) 16.52, ήταν ο Χριστόφορος Μερουσης (ΠΓΣ) με 16.57 και στη τρίτη ο Θεοδόσης Καλδής (Ολυμπιακός ΣΦΠ) με 17.13.
«Είμαι ευχαριστημένος για τη νίκη μου και ολοκλήρωσα με επιτυχία τη σειρά «ΓΥΡΟΙ ΠΟΛΕΩΝ» 2009. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς για την άψογη διοργάνωση ,καθώς επίσης και την Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ, δήλωσε ο Γελασάκης μετά τον αγώνα.

Στις γυναίκες η Κων/να Κεφαλά (Ολυμπιακός ΣΦΠ) τερμάτισε σε 13.30, δεύτερη θέση η Ελπίδα Χριστοδουλίδου (ΓΣ Ηρακλής) 14.06 και Τρίτη η Ουρανία Ρεμπούλη (ΓΣ Νέων Λέρου) 14.12.
«Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για το θετικό κλίμα που δημιούργησε και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου. Ευχαριστώ τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ που με το θεσμό αυτό δίνει κίνητρα στους δρομείς μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Η διοργάνωση ήταν άψογη και η φιλοξενία άριστη. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες η συμμετοχή των αθλητών και κυρίως μικρών ηλικιών, ήταν μεγάλη» είπε η Κεφαλά.

Στη συνολική βαθμολογία των Γύρων Πόλεων «Μιχάλης Κούσης» 2008-2009, στους άνδρες εκτός από την πρώτη θέση που κατέκτησε ο Μιχάλης Γελασάκης, ο Αντώνης Παπαντώνης ήταν δεύτερος με 53.5 βαθμούς και ο Χριστόφορος Μερούσης τρίτος με 44,5

«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την άψογη φιλοξενία και την οργανωτική επιτυχία του φετινού τελικού. Επόμενος στόχος μου ο ανοιχτός στίβος» τόνισε ο δεύτερος της κατάταξης Αντώνης Παπαντώνης.

Στις γυναίκες μετά την Κεφαλά (54 βαθμούς) στη δεύτερη θέση είναι η Ελπίδα Χριστοδουλίδου με 47,5, τρίτη η Ευαγγελία Δόντα με 42,5

Παράλληλα με τους δρόμους ανδρών – γυναικών πραγματοποιήθηκαν και αγώνες για μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών σχολείων και γυμνασίων του Νομού, αλλά και αγώνες με λαϊκή συμμετοχή.

πηγή: www.segas.gr

Δείτε αποτελέσματα : http://www.stivoz.gr/?p=16750

Σχολιασμός στο υπάρχον θέμα: http://www.stivoz.gr/?p=20424

Προηγούμενο άρθροΒαλκανικό ανωμάλου δρόμου
Επόμενο άρθροΗ συνεδρίαση του Βερολίνου