Κωνσταντινούπολη, Ελσίνκι, Λονδίνο και Γκέτεμποργκ. Αρκετά λοιπόν! Τέσσερις συνεχόμενες φορές ο Renaud Lavillenie έφυγε με το χρυσό μετάλλιο από τις ισάριθμες τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις. Αλλά ο Γάλλος δεν συμπλήρωσε την πεντάδα του. Βρήκε το… Γερμανό του στη Μόσχα και ο Raphael Holzdeppe κατάφερε να τον εκθρονίσει.

Ο Γάλλος πήγε ως το απόλυτο φαβορί στο αγώνισμα που ο Κώστας Φιλιππίδης πήρε την δέκατη θέση (δείτε εδώ την παρουσία του Έλληνα). Το βασικότερο στοίχημα πριν ξεκινήσουν τα άλματα ήταν αν ο Lavillenie θα καταφέρει να ξεπεράσει τα 6 μέτρα. Ο Holzdeppe άλλαξε το «παιχνίδι» όμως, αφού πέτυχε αυτό που δεν είχε μπορέσει να κάνει ο συμπατριώτης του Bjorn Otto στις τέσσερις προηγούμενες φορές. Και έγινε ο πρώτος Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής στο αγώνισμα!

Από την αρχή ήταν εμφανές πως ο Lavillenie δεν ήταν ο εαυτός του. Προσπάθησε δύο φορές στα 5,65 μ. όπου ξεκίνησε, στα 5,82 μ. όπου συνέχισε, ενώ τρίτο άλμα απαιτήθηκε όταν ο πήχης ανέβηκε στα 5,89 μέτρα.

Την ίδια ώρα ο Holzdeppe δεν «ξόδευε» προσπάθειες, αφού πέρασε τα ίδια ύψη με την πρώτη προσπάθεια. Αυτό ήταν που του έδωσε και το χρυσό. Μπορεί να μην ήθελε καν να κοιτάζει όταν ο Lavillenie δοκίμασε στα 5,96 μ., αλλά ο Γάλλος έριξε τρεις φορές τον πήχη. Ούτε ο Γερμανός το πέρασε, αλλά δεν τον ένοιαζε, ήταν ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής, κάνοντας μία από τις μεγάλες εκπλήξεις της διοργάνωσης!

Μαζί τους στο βάθρο ένας ακόμη Γερμανός, ο Οtto, που είδε έναν συμπατριώτη του να τα καταφέρνει εκεί όπου ο ίδιος έφαγε τα… μούτρα του τόσες φορές. Πήρε το χάλκινο με 5,82 μ., ενώ με την ίδια επίδοση αλλά χειρότερες προσπάθειες πήραν τις δύο επόμενες θέσεις οι Brad Walker και Malte Mohr.

Προηγούμενο άρθροΜόσχα: Θηλυκός… Bolt η Fraser, έγραψε ιστορία και μάλιστα γρήγορα! (video)
Επόμενο άρθροΜόσχα: Στα φετινά επίπεδα η Υφαντίδου – Μάχη στη βαθμολογία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ