Ο 1ος από τους 2 τελικούς της σειράς των 14 αγώνων του Diamond League διεξήχθη την Πέμπτη στη Ζυρίχη, με τον καιρό να μην ευνοεί τις καλές επιδόσεις αλλά οι κορυφαίοι -σε πολλές περιπτώσεις παγκόσμιοι- πρωταθλητές να διεκδικούν σε κάθε αγώνισμα τη νίκη.

Στο επικοντώ γυναικών η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν η νικήτρια του αγώνα αλλά και της σειράς (δείτε->εδώ)

Στη δισκοβολία που άνοιξε το πρόγραμμα, ο Κύπριος Απόστολος Παρέλλης έκανε μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας καθιερωθεί στην ελίτ του αγωνίσματος και πήρε την 6η θέση με βολή στα 62,62μ., με τους Πολωνούς Urbanek και Malachowski να παίρνουν τις πρώτες θέσεις -και αντιστροφα επίσης και στην τελική κατάταξη.

Στο ύψος που από τα 2,23μ ο Drouin σταμάτησε, τα 2,30μ. πέρασαν οι Barshim, Bondarenko και με την τρίτη ο Zhang. Τα 2,32μ. πέρασε μόνο ο Barshim (που πήρε και το διαμάντι) ενώ μετά απέτυχε στα 2,34μ. όπως και ο Bondarenko στις δύο προσπάθεις που άφησε για το ύψος αυτό.

Καλή κούρσα έγινε στα 400μ. όπου ο Lashawn Merritt πήρε τη νίκη με 44.18 κι ένα δέκατο μπροστά απο τον James ενώ ο vanNiekerk που πήγε πιο επιφυλακτικά δεν προλάβαινε να καλύψει τη διαφορά στο τέλος και τερμάτισε τρίτος σε 44.35, μένοντας πίσω τους τρίτος και στην τελική κατάταξη όπου νικητής ήταν ο James.

Στα 110μ. εμπόδια ο Shubenkov ήταν κι εδώ νικητής, με 13.14, ενώ ακολούθησε ο Oliver με τον Ortega να χάνει στο φωτο-φινις τη δεύτερη θέση και το διαμάντι που κράτησε έτσι ο Oliver.

Στα 3000μ. γυναικών οι 3 αθλήτριες της Αιθιοπίας κυριάρχησαν όπως αναμενόταν. Ayana και G.Dibaba ξέφυγαν με την Dibaba να επιχειρεί να περάσει μπροστά 250μ. πριν το τέλος αλλά η Ayana αντέδρασε με το που έγινε η κίνηση και άφησε και πάλι πίσω την Dibaba (που κράτησε πάντως με τη 2η θέση την πρωτιά στην κατάταξη) για να τερματίσει σε 8.22.34.

Στο μήκος ο Greg Rutherford με 8,32μ. πήρε τη νίκη με τον Dendy να κάνει ίδια επίδοση αλλά να υστερεί στην επόμενη καλύτερη προσπάθεια, ενώ ίδια ήταν και η τελική κατάταξη.
Στις γυναίκες η Spanovic βελτιώθηκε 1 ακόμη εκατοστό κάνοντας ρεκόρ Σερβίας με 7,02μ. με τη Bartoletta με 6,97μ. να παίρνει τη δεύτερη θέση αλλά και το διαμάντι.

Στα 100μ. η Fraser ξέφυγε εξαρχής και πήρε την νίκη με 10.93 και τoν αέρα αντίθετο, -1,4μ/δ., ενω η Okagbare πλησίασε τερματίζοντας σε 10.98.
Στα 200μ. ανδρών ο Edward πήρε τη νίκη, με 20.23, και μαζί και το διαμάντι.

Στα στηπλ ο Koech κέρδισε την κούρσα και ο Birech, που ακολούθησε, την τελική κατάταξη.
Στο 800αρι ανδρών, εκτός προγράμματος Diamond League, ο Rudisha δεν ακολούθησε το ρυθμό του “λαγού” του, αν και ήταν επικεφαλής. Δεν αντέδρασε ουσιαστικα όταν τον προσπέρασαν πριν τα 600μ. ενώ ανέβασε στην τελική ευθεία χωρίς όμως να φτάσει τους Kszczot, Makhloufi, Aman -ενω 2 ακομα κέρδισε στο φώτο φίνις.

H Spotakova στον ακοντισμό, η Schwanitz στη σφαιροβολία, η Hejnova στα 400μ. εμπόδια, η Sum στα 800μ,, o Kiprop στα 1500μ. ήταν νικητές τόσο στο αγώνισμά τους όσο και στην τελική κατάταξη.

Η σειρά ολοκληρώνεται με τον 2ο τελικό (με τα υπόλοιπα αγωνίσματα) στις 11/9 στις Βρυξέλλες

Προηγούμενο άρθροΌλα δικά της! Η Κυριακοπούλου νικήτρια και …αδαμάντινη στη Ζυρίχη!
Επόμενο άρθροΈνας αγώνας του Lavillenie για την Gruenberg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ